Publicat el 12/05/2021

Els nous contractes, que tenen una durada de 5 anys, introdueixen canvis i millores rellevants en els serveis que s’han de prestar

El Ple Municipal extraordinari de l’Ajuntament del Masnou celebrat de forma telemàtica dimarts al vespre, va aprovar l’adjudicació de les concessions per a l’explotació de quatre de les cinc guinguetes que es poden instal·lar a les platges del municipi.
Quatre es col·loquen a la platja d’Ocata; la cinquena, a la del Masnou. L’explotació d’una de les guinguetes no es va poder aprovar ahir perquè el consistori està a l’espera que l’adjudicatari proposat per la mesa de contractació aporti tota la documentació requerida.
Es preveu que es pugui formalitzar la concessió en la propera sessió plenària ordinària, que s’ha de celebrar el 20 de maig.
Les concessions per a l’explotació de les quatre guinguetes es van aprovar ahir amb els 12 vots favorables de l’Equip de Govern (ERC i PSC), 8 abstencions (Fem Masnou, JxCAT-Units i Cs) i 1 vot en contra (CUP). Prèviament al debat, es va votar l’admissió de la urgència d’aquest assumpte. Va sortir endavant amb 13 vots a favor (ERC, PSC i CUP), 5 abstencions (Fem Masnou i Cs) i 2 vots en contra (JxCAT-Units). Aquest darrer grup només va emetre dos dels seus tres vots perquè la regidora Meritxell Blanch es va incorporar a la sessió plenària en el moment d’iniciar-se el debat per a l’aprovació de les concessions.

Canvis i millores
Els plecs en base als quals s’han adjudicat les noves concessions, que tenen una durada de cinc anys, introdueixen diversos canvis i millores respecte als serveis que prestaven les guinguetes en temporades anteriors.
També pel que fa als requisits mediambientals, laborals i socials que han de complir. A més a més, hi haurà canvis visibles en l’aspecte de les mateixes. La introducció d’aquests nous condicionants es va aprovar al Ple extraordinari celebrat el 26 de novembre del 2020.

La ciutadania, doncs, hi trobarà nous serveis. Un d’ells seran els armariets que hauran d’estar a disposició del públic, de forma lliure, per a dipositar-hi objectes personals. A banda, totes les guinguetes hauran de tenir dos lavabos accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i amb canviadors per a nadons. Alhora, hauran d’instal·lar un espai infantil. A més, la ciutadania veurà canvis en l’aspecte de les guinguetes. L’estètica exterior recordarà les casetes dels antics banys de la platja.

En paral·lel, en els aspectes mediambientals puntuables en la licitació, s’han tingut en compte els plans dels licitadors per reduir la generació de residus i per proveir-se d’aliments de proximitat, comerç  just i agricultura ecològica, entre altres millores.
Pel que fa a les condicions laborals, s’han inclòs criteris vinculats a les hores mínimes que ha de cotitzar el personal de les guinguetes i s’ha valorat que es contractin persones amb dificultats d’inserció.
Un altre canvi rellevant és el fet que cada licitador només podia optar a la concessió d’una guingueta.

Foto: Vista de guinguetes de la platja d’Ocata l’estiu del 2020.

 

Deixa un comentari