Publicat el 29/08/2022

La pel·lícula compta amb un repartiment de luxe encapçalat per la pròpia Elena Martín, que comparteix pantalla amb Oriol Pla, Alex Brendehmül i Clara Segura, entre molts altres actors i actrius

 

 

 

 “Creatura”, la nova pel·lícula de la directora i actriu Elena Martín, s’està rodant actualment en una casa particular de Sant Vicenç de Montalt, que serveix d’escenari per un film ambientat en la Costa Brava i que ha comptat amb la col·laboració de la Maresme Film Commission per tal de trobar la localització més adient.

Martín dirigeix i, alhora, protagonitza la pel·lícula, la qual “parla sobre el desig femení i sobre com s’arriba a construir. La Mila és una dona de 30 anys que es muda amb la seva parella a la casa de la seva àvia a la Costa Brava i, a través d’aquest canvi d’ubicació, comença a recordar les experiències del seu passat als estius en aquella casa. A través d’aquestes memòries, entén quina és la seva sexualitat del present”, explica la seva creadora, que també ha escrit el guió juntament amb Clara Roquet.

Al costat de Martín hi ha un gran elenc d’actors i actrius com és Oriol Pla, qui ja està familiaritzat amb el Maresme ja que “havia rodat ‘El día de mañana’, també alguna cosa més… Em sembla genial, el Maresme m’encanta, hi tinc molts amics aquí, sempre intento anar amb ells a dinar. Em sembla molt guai que se situï aquí. Jo no he tingut mai casa al Maresme per estiueig, però si que m’he fet la Costa Brava tocant la guitarra i passant el barret amb un col·lega. Té alguna cosa particular, llegint el guió pensava en l’Escala, el bar, quan es pon el sol, la platja… aquest paisatge. La gent, també, el clima. Em fa molta il·lusió”. Pla es posa a la pell d’en Marcel, la parella de la Mila, un personatge amb el que comparteix moments vitals.
També Alex Brendehmül exposa que ha “rodat vàries vegades per la zona, em sembla un espai molt ric, que ofereix moltes localitzacions molt interessants. M’agrada molt”, tot destacant que “és una pel·lícula que està escrita d’una forma molt delicada, tractant temes que són molt essencials i que moltes vegades la gent no sap com parlar-ne a les pel·lícules i guions. Bàsicament, el tema és la sortida de la infantesa a l’adolescència i l’edat adulta, el despertar de la sexualitat amb la descoberta del cos, del desig”. Brendehmül i Clara Segura interpreten als pares de la Mila, un paper que l’actriu explica que “compartim amb dos actors i dues actrius més, perquè uns fan els joves i nosaltres fem l’edat adolescent i l’adulta. A més, l’Elena també és directora i actriu de la part adulta, és complicat”.
Es preveu que el film s’estreni l’any 2023.

“Creatura” és una producció de Vilaüt Films, Avalon P.C., Elastica Films i Lastor Media. Des de Vilaüt Films, la productora Ariadna Dot explica que “vam estar buscant per tot el Maresme durant uns mesos amb la localitzadora, que és la Laia Ferran, perquè buscàvem aquest espai a prop de la costa, de mar, que tingués els pins, les casetes blanques petitones… Que fos un espai logísticament a prop de Barcelona per poder anar i venir. De fet, tenim el precedent de ‘Libertad’, que és una pel·lícula que està ambientada a Lloret però que amb la casa vam fer el mateix procediment, el rodatge principal és a una casa de Sant Andreu de Llavaneres”.
Destaca la col·laboració que ha rebut de la Maresme Film Commission, que ha estat de gran ajuda per tal de trobar la localització adequada pel rodatge. També és una coproducció amb TV3, amb la participació de Filmin i el suport de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA) del Ministeri de Cultura i Esport, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Creative Media Europe.

 

Redacció
Imatge i font: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

 

 

 

 

 

Deixa un comentari