Publicat el 28/07/2019

Durant el transcurs de l’any, els guardes del Parc de la Serralada Litoral realitzen rutes de reconeixement del territori i recullen totes les incidències amb què es puguin trobar a l’entorn natural. Un tipus d’incidència malauradament força freqüent és la dels grafits i pintades realitzats amb esprai en diversos elements del Parc

Es poden trobar grafits sobre equipaments, senyalització, baranes de fusta, fonts, pedres i grans blocs de granit i mobiliari exterior, entre d’altres.

Aquest conjunt d’incidències es van agrupant i acostuma a ser durant els mesos d’estiu quan es duen a terme les actuacions de neteja. Per realitzar aquestes actuacions, s’utilitza una hidronetejadora, una cisterna d’aigua i pols de marbre. Tota aquesta logística fa que sigui difícil accedir a certes zones que es troben allunyades de les pistes i els camins principals.

Segons informen des de l’ens, recentment, els guardes del Parc de la Serralada Litoral han estat treballant en la neteja de grafits realitzats amb esprai a diversos punts del Parc, com ara a la part interior de la bassa de la font de Sant Mateu (Premià de Dalt), les immediacions del berenador de Nostra Senyora dels Àngels (la Roca del Vallès), la pista de sorra que va de l’Institut d’Alella fins a les Caves Roura (Alella), la torre de guaita del turó d’en Baldiri (Premià de Dalt) i diferents punts de la pista carenera. La majoria de grafits els trobem en pedres i blocs granítics de grans dimensions.

Cal, per tant i segons alerten, “molta conscienciació per minimitzar l’impacte de l’ésser humà sobre l’entorn natural que ens envolta”.

Foto: Neteja d’un grafit. Autor: CPSL. Web Parc de la Serralada Litoral.

Deixa un comentari