Publicat el 06/03/2021

El 8 de març, es commemora el Dia internacional de les dones, i per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’ha preparat un programa d’activitats relacionades, sempre tenint en compte les restriccions per evitar possibles contagis de la COVID-19

El mateix dia 8, a les 12 h, es publicarà a les xarxes socials de l’Ajuntament el vídeo de l’acte institucional del Dia Internacional de les Dones. Aquest acte, amb presència de representants dels grups municipals, consistirà en la lectura del manifest del 8 de març que s’haurà fet prèviament al davant del gran mural que, amb el títol Escrivim la nostra història, està pintant la il·lustradora premianenca Esther Méndez al mur de l’escola Sant Cristòfol, al carrer de Jacint Verdaguer.

El mateix dia, es penjarà una pancarta al·legòrica a la diada a la balconada de l’antiga Casa consistorial, la façana de la qual s’il·luminarà de color lila entre les 18 i les 24 h. Per la seva part, Ràdio Premià de Mar (http://radiopremiademar.org/) farà seguiment d’aquestes activitats i farà programació especial sobre el 8M.
Aquest programa clourà el cicle de converses amb dones de diferents àmbits que el magazín Tot d’Una ha estat duent a terme al llarg d’aquesta setmana.
També el dia 8 de març, i fins al 14 del mateix mes, la Biblioteca Municipal Martí Rosselló i Lloveras (https://premiademar.cat/biblioteca), presentarà una exposició bibliogràfica amb les últimes novetats sobre feminisme.
D’altra banda, fins al 14 de març es pot visitar a la sala Premiart del carrer de Sant Antoni núm. 3 l’exposició ExpoDona, organitzada per l’associació d’Artistes Plàstics de Premià de Mar.
A banda d’aquests actes, i encara en relació amb el Dia internacional de les dones, està previst que es faci un taller de teatre adreçat als i les alumnes de l’institut Premià de Mar: https://agora.xtec.cat/inspm/, sota el títol Escolta’m.

Torna el cicle de cinema en clau de gènere
Encara dins del cicle d’activitats del Dia internacional de les dones, dijous vinent, 11 de Març, a les 20 h i a l’Espai l’Amistat (http://www.espailamistat.cat/) es reprenen les projeccions del cicle de cinema en clau de gènere.
La primera pel·lícula serà ‘El orden divino’, de Petra Biondina Volpe.
A aquesta seguiran’Les invisibles’, de Louis-Julien Petit, el 15 d’abril, i
‘Grandma’, de Paul Weitz, el 13 de maig.

Les entrades, que són gratuïtes, poden descarregar-se des del web de l’espai l’Amistat: https://espailamistat.koobin.com/elordendivino

Manifest Dia de la dona 2021
https://premiademar.cat/ARXIUS/documents2/Manifest_8_M_2021.pdf 

 

Deixa un comentari