Publicat el 11/11/2017

L’Ajuntament i les associacions de dones d’Alella organitzen actes coincidint amb el 25N, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

L’Ajuntament, l’Associació de Dones Montserrat Roig i l’Associació Dones Solidàries tornen a organitzar enguany diferents actes per tal de dir no a la violència masclista coincidint amb el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Els actes arrenquen el 17 de novembre amb el taller “Si vols rotllo, ves de bon rotllo”, en el qual es pretén sensibilitzar a adolescents, de 12 a 16 anys, sobre aprendre a lligar de “forma sana” i sense utilitzar rols que comportin relacions de superioritat d’un gènere cap a l’altre.

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia també s’afegeix a les jornades amb una sessió especial de l’hora del conte: ”Nenes sense por”, a càrrec de Núria Urioz. El dimecres 22 de novembre, a les 20h, es projectarà a Can Lleonart la pel·lícula ‘Mustang’, un film molt premiat que tracta sobre la lluita per la llibertat de cinc germanes turques.

El 24 de novembre, a les 18h, es farà un taller d’autodefensa per a dones a les antigues Escoles Fabra, impartit per la Policia Local d’Alella.

El dissabte 25 de novembre, a partir de les 11h, s’han programat diferents  activitats a la Plaça de l’Ajuntament: parades informatives, acte institucional, activitats de l’Associació de Dones Montserrat Roig, xocolatada popular i l’espectacle infantil “Contes per l’igualtat”, a càrrec de la Minúscula.

La celebració acabarà el 28 de novembre, a les 19h a les antigues Escoles Fabra, amb un taller adreçat a les famílies sobre l’ús de les xarxes socials per part d’infants i adolescents.

 

JORNADES DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Divendres 17 de novembre

17h Espai Jove

Taller “Si vols rotllo, ves de bon rotllo” 

Espai en el qual es treballarà com lligar, l’apropament, l’autoestima, la imatge física, estereotips, expectatives l’autenticitat, el sexe, l’enamorament, el desig, la fidelitat, els tipus de relacions, saber dir no… aprendre a lligar de “forma sana” i sense utilitzar rols que comportin relacions de superioritat d’un gènere cap a l’altre. Per a joves de 12 a 16 anys. Gratuït.

Dimarts 21 de novembre

17h Biblioteca

L’hora del conte. “Nenes sense por”, a càrrec de Núria Urioz.

Dimecres 22 de novembre

20h Golfes de Can Lleonart

Projecció de la pel·lícula Mustang, França, 2015. 97 min.

És la història de cinc germanes turques que després d’un innocent joc a la platja junt als seus companys de classe al començament de l’estiu, la vida d’aquestes cinc orfes d’un petit poble canvia radicalment. Enfadats per la suposada immoralitat en el comportament de les noies, la seva àvia i el seu tiet decideixen prendre mesures que garanteixin la virginitat i puresa de les germanes, així com precipitar-les cap al seu destí final de futures esposes.

Divendres 24 de novembre

18h Sala polivalent Antigues Escoles Fabra

Taller d’autodefensa per a dones. A càrrec de la Policia Local d’Alella.

Dissabte 25 de novembre

11h Plaça de l’Ajuntament

Paradeta amb material de prevenció i sensibilització 

Xocolatada popular

Acte institucional amb la lectura del manifest per part de les dues associacions, minut de silenci en record de les víctimes de violència de gènere i activitats de l’Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella i de l’Associació Dones Solidàries.

12h Espectacle infantil “Contes per la igualtat”, a càrrec de la Minúscula.

Dimarts 28 de novembre

19 Antigues Escoles Fabra

Famílies 2.0. A la xarxa sense por. Taller a càrrec de l’Associació Candela. Adreçat a familiars, mares i pares, tutors/es legals. La temàtica a tractar són: xarxes socials i noves tecnologies. Usos de les xarxes socials a l’adolescència. Continguts a la xarxa: estereotips, desigualtats i violències. Sexting, sextorsió, grooming i ciberbullying. Estratègies de comunicació amb els fills i filles. Bons usos i potencialitats de la xarxa.

Deixa un comentari