Publicat el 15/12/2021

La Diputació de Barcelona col·labora amb aquesta iniciativa de la Fundació Setba per contribuir a donar visibilitat a la salut mental

El proper diumenge 19 de desembre, a partir de les 11 h, tindrà lloc la realització coral d’un mur amb imatges de persones que conviuen amb trastorns mentals a les poblacions d’Avinyó (El Bages) i Argentona (El Maresme) en el marc de les accions per recaptar fons per a La Marató de TV3 i amb l’impuls de la Fundació Setba.

 “Posem cara a la salut mental”, consisteix en l’enganxada al mur d’uns 70 retrats a mida real, realitzats pel fotògraf Oriol Segon Torra, de persones que conviuen amb trastorns mentals i que han participat en el projecte Natura és Cultura de la Fundació Setba.
L’enganxada es farà en un mur del centre de cada municipi. En el cas d’Avinyó serà de 40 metres de llarg per 1,50 metres d’alt i el d’Argentona, 30 metres de llarg per 1,50 metres d’alt. L’acció compta amb la participació d’entitats de salut mental, alumnes de l’INS Argentona i de l’Institut Escola Barnola, i associacions veïnals en dos punts de Catalunya per La Marató de TV3.

“Posem cara a la salut mental” té per objectiu contribuir en el combat contra l’estigma de la salut mental i rep el suport de la Diputació de Barcelona, Capital Care, dels Ajuntaments d’Argentona i Avinyó, dels centres educatius INS Argentona i de l’Institut Escola Barnola, d’entitats veïnals d’ambdues poblacions i dels centres de salut mental ITA Salud Mental, el projecte Mosaic de la Fundació Althaia, el Servei de Rehabilitació comunitària Sant Andreu de la Fundació Vidal i Barraquer i el centre de salut mental i addiccions de l’Hospital de Mataró. A més de l’empresa HP, qui s’han encarregat de dur a terme les impressions.

Paral·lelament, i per tal de contribuir en la recaptació de fons per La Marató de TV3, la Fundació Setba posa a la venda a la seva pàgina web les llesques artístiques elaborades durant el projecte “Natura és cultura”.
Tots els diners recaptats aniran íntegrament per La Marató de TV3.

Dia: 19 de desembre de 2021
Hora: 11 h
Ubicacions:
Argentona: Avinguda Puig i Cadafalch
Avinyó: Carrer Girona
Motiu: Enganxada participativa amb entitats de salut mental de Catalunya, centres educatius i associacions veïnals per La Marató de TV3
Organitza: Fundació Setba
Vídeo: https://youtu.be/vaB7zcdLM4A

Redacció
Font: Diputació de Barcelona

 

Deixa un comentari