Publicat el 22/10/2018

Premià de Mar durà a terme una prova pilot durant aquest curs després de rebre l’autorització del govern català per executar aquesta competència

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest curs 2018-2019 un servei pioner a Catalunya mitjançant el qual ofereix acompanyament específic a nens i nenes amb necessitats educatives especials en les diferents sortides escolars i colònies incloses a la programació habitual de les escoles públiques i concertades de primària, secundària i ESO.
Per aconseguir-ho, l’Ajuntament ha negociat durant els últims mesos el traspàs d’aquesta competència amb la Generalitat de Catalunya, que és l’òrgan competent i responsable d’aquests tipus d’actuacions en horari escolar. Es tracta, doncs, d’una prova pilot que determinarà la validesa del sistema i que ve a completar l’actual programa ECOM de la Generalitat, destinat a acompanyament de nens amb mobilitat reduïda en sortides escolars.

Des d’aquest curs, doncs, l’Ajuntament pot canalitzar les necessitats que plantegen en aquest sentit famílies i escoles, comptant amb la partida específica de 30.000 € que es contempla al pressupost municipal de 2018, i que es mantindrà amb una partida similar als pressupostos 2019 que es presentaran pròximament.

Pel que fa al funcionament del projecte, el departament d’Ensenyament de l’Ajuntament ha confeccionat un calendari unificat de sortides i colònies de les escoles de la vila i treballa en col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés, la qual ofereix vetlladors qualificats cada cop que es necessiten. A hores d’ara ja s’han realitzat els primers serveis amb nens de franges d’edats diverses, amb una bona valoració per part dels docents.

L’acord assolit amb la Generalitat s’ha posat en comú amb l’entitat premianenca NEENS, que desenvolupa la seva activitat amb nens i nenes amb necessitats educatives especials i les seves famílies, per poder concretar la millor manera d’estructurar el projecte, i ha comptat amb el vistiplau específic de les escoles de Premià de Mar, que veuen així coberta una demanda històrica que fins ara no havia trobat solució. L’Ajuntament ha agraït a la nova direcció dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Mataró l’agilització dels tràmits que han permès el traspàs de la competència i la posada en marxa d’aquesta prova pilot.

Deixa un comentari