Publicat el 27/02/2024

L’Ajuntament de Badalona i la Generalitat signaran un conveni amb els col·legis professionals d’arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers per fer un diagnòstic de la situació

 

 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, i el vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Balmón, s’han reunit per analitzar les conseqüències de l’esfondrament a Badalona. Durant la trobada, la Generalitat ha instat a establir un acord amb els col·legis professionals d’arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers per elaborar un informe que ofereixi una visió detallada de la situació dels pisos als carrers Canigó, Llefià i Ausiàs March. Això permetrà determinar les accions necessàries i els terminis per dur-les a terme.

A més de la signatura del conveni, s’ha acordat que la Generalitat buscarà una solució per als veïns afectats per l’esfondrament, ja que no es preveu que puguin tornar als seus habitatges a curt termini. Les situacions de les famílies evacuades es revisaran individualment en base a les conclusions del conveni.

L’alcalde Garcia Albiol ha informat que l’empresa continuarà les inspeccions als 440 habitatges afectats mentre es concreta el conveni. Aquests resultats s’afegiran a l’estudi que realitza l’Ajuntament amb l’empresa especialitzada contractada. Això determinarà els calendaris i les accions a realitzar en les finques evacuades, exceptuant el número 9 del carrer Canigó, sota investigació judicial.

Fins al moment, l’Ajuntament ha invertit 100.000 euros en la gestió de la crisi, que inclou inspeccions, assistència jurídica als afectats, allotjament per a més de 20 persones i subministrament d’aliments als veïns afectats que ho han sol·licitat a través de l’Hospital de Badalona.

Antoni Balmón, vicepresident executiu de l’AMB, ha assegurat que l’Àrea Metropolitana està disponible per col·laborar en la fase de rehabilitació. La consellera Capella ha expressat la voluntat de la Generalitat de donar suport a l’Ajuntament i aportarà la meitat dels recursos pel conveni. També es buscarà una solució per a les famílies afectades per l’esfondrament, adaptada a cada cas i segons les indicacions dels tècnics.

 

Redacció

 

 

Deixa un comentari