Publicat el 25/09/2014

El primer tinent d’alcalde de Badalona i vicepresident de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), Ramon Riera, i el gerent del Centre Comercial Montigalà, Francisco Ripoll, han signat avui l’acord de col·laboració per desenvolupar el ‘Concurs d’Emprenedors Lánzate Badalona’, que té com a objectiu la creació d’ocupació i el desenvolupament d’empreses innovadores, fomentant l’esperit emprenedor. A Badalona, aquest concurs està promogut pel Centre Comercial Montigalà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona a través de l’IMPO.
L’acte ha comptat també amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Rosa Bertran, i del director del Projecte Lánzate, Pablo Gimeno.


Es tracta de la segona edició d’aquesta iniciativa que es porta a terme a diverses ciutats d’Espanya i que compta amb la col·laboració d’importants empreses de consultoria, de serveis i entitats financeres.


El projecte pretén destacar la importància de la innovació com a principi essencial de la creació d’empreses, el creixement de les ja existents i el foment de l’ocupació. Els participants en el concurs hauran de presentar un pla de negoci viable i amb garanties de futur per al seu propi negoci empresarial.


Dues categories de premis
Els premis del concurs no són monetaris sinó en serveis i suport empresarial als guanyadors. A Badalona es concediran dos premis: el premi ‘Innova’ i el premi ‘Categoria Centre Comercial’.


El premi ‘Innova’ per a projectes innovadors consistirà en l’assessorament per a la posada en marxa del projecte de negoci, tres mesos gratuïts d’assessori fiscal, laboral i comptable, creació de la imatge corporativa, un curs de formació d’empreses a distància, accés a finançament o a microcrèdits i, finalment, un guardó atorgat per l’IMPO que consistirà en donar suport a la posada en marxa i al procés de consolidació durant un any amb accés a formació empresarial. El guanyador també podrà disposar d’un espai d’allotjament empresarial.


El premi ‘Categoria Centre Comercial’ consisteix en tres mesos gratuïts d’assessoria fiscal, laboral i comptable, consultoria jurídica i legal, així com en la posada en marxa del projecte de negoci i els tràmits de creació d’empresa. També hi haurà accés a la xarxa d’inversors privats i a una línia de finançament ofert per una entitat privada de crèdit; compra de domini i ‘hosting’ web pel que fa al primer any, disseny gràfic del logotip i un conjunt de serveis de comunicació i màrqueting per valor de 2.000 euros. Finalment,  s’torgarà un any de subscripció gratuïta a l’Associació de Centres Comercials (AECC).
Els guanyadors dels dos premis de Badalona competiran amb els guanyadors d’altres ciutats espanyoles on s’hagi celebrat el concurs i també podran optar als diversos premis especials a nivell de l’Estat.

Deixa un comentari