Publicat el 25/01/2016

 

Aquesta formació va adreçada a totes aquelles persones que intervenen o participen en algun procés de la cadena alimentària (preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, manipulació…).
Precisament, la constant demanda ha fet que el Consell Comarcal tingui una programació estable en aquesta matèria. Per a 2016 s´han projectat 11 cursos.

Els cursos de seguretat alimentària els imparteix el servei de Salut Pública des de 2011. Va iniciar aquesta activitat com a resposta a la demanda latent dels ciutadans que treballen en contacte amb els aliments o que volen inserir-se laboralment en alguna feina en la qual sigui imprescindible disposar del que abans s´anomenava -Carnet de manipulador d´aliments-. En els darrers 4 anys, el Consell Comarcal del Maresme ha donat formació bàsica en seguretat alimentària a 1.568 persones.

El CCM té una programació estable de formació en seguretat alimentària que inclou 11 cursos a l´any amb una periodicitat mensual (exceptuant l´agost). A més, organitza formacions -a la carta- en els diferents municipis de la comarca sota petició dels ajuntaments. 
A banda dels cursos bàsics en seguretat alimentària, també es van impartir 3 cursos sobre els al·lergens alimentaris per ajudar els professionals a adequar-se a la normativa europea que estableix l´obligació dels establiments (bars, restaurants, menjadors, hospitals…) d´informar al consumidor sobre els ingredients i els possibles al·lergogens dels productes que ofereixen, ja siguin envasats o no.

L´oferta formativa en seguretat alimentària s´anuncia al web del Consell Comarcal on ja es pot consultar i fer la inscripció a les sessions programades per aquest 2016

Deixa un comentari