Publicat el 19/08/2022

L’edició d’Ulisses Fest 2022 serà del 16 al 18 de setembre a l’Espai Can Verboom, amb un cartell de luxe

 

 

 

 

Premià de Dalt espera descobrir la màgia de Sopa de Cabra, Doctor Prats, Ginestà, Xiula, DJ Amable, Miqui Puig DJ i Núria Cortacans en tres sessions diferenciades amb l’objectiu de tornar a fer vibrar com mai el municipi i tot el Baix Maresme durant el tercer cap de setmana de setembre. L’esdeveniment barreja Patrimoni, Cultura, Música, Teatre, Esports, Comerç i Gastronomia.

Les prèvies de l’Ulisses Fest 2022
La vigília de l’Ulisses Fest, la Biblioteca Jaume Perich i Escala i la regidoria de Cultura participaran de l’esdeveniment amb dues activitats prèvies.
Dijous 15 de setembre la biblioteca acollirà l’espectacle familiar “L’Odissea, il·lustració i narració” a càrrec de Joma. Un espectacle d’il·lustració en transformació que narra d’una manera planera i propera alguns dels episodis més èpics del cèlebre poema d’Homer. L’espectacle és per a infants a partir de 6 anys a les 18 hores.

L’altra prèvia consisteix en dues sessions de la visita guiada “Coneix el Plat d’Uisses de Premià de Dalt”, a càrrec de Vero Carmona.
L’activitat se celebrarà el mateix dijous 15 de setembre però a les 19 i 19.30 h, al Museu de Premià de Dalt.
Ambdues activitats són gratuïtes.

Tres sessions diferenciades d’Ulisses Fest

Divendres 16 de setembre arrenca a les vuit del vespre amb l’actuació de Núria Cortacans, veïna de Premià de Dalt; Lal’ba, i Doctor Prats amb la gira “Pel cantó bo tour”. A les 00.30h tancarà la sessió DJ Amable, resident de Razzmatazz.
Paral·lelament, les persones assistents podran tastar els productes Km 0 a càrrec d’establiments de restauració del poble en el mateix recinte.

Dissabte 17 de setembre, hi ha dues sessions, al matí actuació de Xiula (12.00 h), jocs infantils i la 2a edició de la Mostra Gastronòmica.
I al vespre i nit, 3a Mostra Gastronòmica km 0, concerts a càrrec de Ginestà (20.30 h), Sopa de Cabra amb “30 anys ben endins” (22.30 h), i cloenda de la jornada a les 00.30 h amb la música de Miqui Puig DJ.

Diumenge 18, darrer dia de l’Ulisses Fest 2022, és el dia en què l’esport i la gastronomia són els autèntics protagonistes del festival.
Concretament, Can Verboom acollirà la proposta gastronòmica km 0 i les curses Ulisses Atac i Ulisses Kids. A més descobrireu jocs sostenibles, l’Ulisses Market, DJs…

El Plat d’Ulisses
Can Verboom és un entorn carregat d’història i tradició, destacant, que és l’indret on es va trobar el “Plat de Ulisses”, l’element patrimonial únic al món on tot va començar…  El plat, únic en el món i vinculat al viatge més mític de l’antiguitat l’Odissea, resideix al Museu de Premià de Dalt, i és l’eix vertebrador de l’esdeveniment. Els valors de superació d’etapes de l’Odissea (millora constant o afrontar nous reptes), són indissociables al caràcter emprenedor del municipi.

El Plat d’Ulisses és una peça arqueològica única en el món, recuperada en 1999 en una intervenció realitzada a la finca de can Verboom de Premià de Dalt. És un plat de ceràmica sigil·lada africana, d’entre la 2a meitat del segle IV i la 1a del segle V d. C., que presenta una singular decoració amb escenes de “L’Odissea” d’Homer, concretament, Ulisses en el temple de Circe i el Vaixell d’Ulisses atacat per la serp Escil·la i temptat per les sirenes.

Un festival lliure de sexismes
Al recinte s’instal·larà el Punt Lila per a sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes que es puguin produir en espais públics, ja sigui d’oci o festius. Es tracta d’una acció per a garantir l’Ulisses Fest lliure de sexismes.

Visita d’artistes de renom des de la 1a edició
En les diferents edicions del festival, han actuat artistes de renom del panorama musical català, de diferents estils i tendències, com Ramón Mirabet, Blaumut, Judith Nedermann, Gisela, Damaris Gelabert, Joan Dausà, Els Catarres, Mili Núñez, Suu… acompanyats de nous talents i d’espectaculars propostes gastronòmiques Km 0, accions culturals de gran qualitat i activitats esportives de repte i superació, com són, la carrera de referència Ulisses Atac, una cronoescalada + descens d’alta exigència, o la Ulisses Kids dels més petits en què tots els infants guanyen.
Els i les atletes guanyadors/es són coronades amb branques d’olivera, com és feia a la Grècia antiga, i cal destacar el “Premi especial Ulisses” que premia a qui ha aconseguit millor temps a la cronoescalada + descens, fent un sumatori dels mateixos.

Entrades, per internet i per sessió
Les entrades s’han de comprar exclusivament per internet, a través de la plataforma Ticketara. També es podran adquirir abonaments a un preu reduït.

En aquest festival es combinen cultura, esport, comerç, gastronomia, concerts i espectacles de primer nivell amb activitats dirigides a tots els segments de població i especialment a un públic familiar.

Sens dubte, Ulisses Fest és l’esdeveniment més transversal de Premià de Dalt i rep visitants de tots els punts de Catalunya. El seu idíl·lic paisatge amb mar i muntanya i la proximitat a Barcelona, emmarquen aquest gran esdeveniment que torna a obrir portes del 16 al 18 de setembre de 2022.

 

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Premià de Dalt

Deixa un comentari