A peu i en bici, per una mobilitat més sostenible. Llavaneres s´ha adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/09/2012

L´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres s´ha adherit a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2012, una celebració internacional que a Catalunya tindrà lloc del 22 al 29 de setembre, impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Per fer arribar el missatge de la campanya a la població, les Regidories de Medi Ambient i Participació Ciutadana organitzen dues activitats: una pedalada i una caminada popular, els dissabtes 22 i 29 de setembre. El lema és ´Mou-te en la direcció correcta´ i convida a cercar noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible.
La pedalada popular obrirà la Setmana de la Mobilitat a Llavaneres el proper dissabte 22 de setembre.
El punt de trobada és doble: al parc de Sant Pere per als veïns dels barris de mar, i el parc de Ca l´Alfaro, per als del nucli urbà
. Els ciclistes es concentraran a les 11 hores, i després dels respectius recorreguts, els dos grups es trobaran davant de l´Escola Serena Vall, on se´ls convidarà a un petit refrigeri. L´arribada està prevista per a les 12 o 12:30 hores.
La novetat d´aquesta edició és que hi haurà dos circuits, de cinc quilòmetres cadascun: un per la zona de mar, i un altre pel poble. Es tracta d´una activitat no competitiva i oberta a tothom. L´objectiu és promoure la bicicleta com a mitjà de transport segur, ràpid i ambientalment correcta.


La segona proposta és:
La caminada popular i tindrà lloc el dissabte següent, el dia 29 de setembre
. L´hora de trobada prevista són les 10 del matí, al parc de la Font de la Llorita. Com l´any passat, la caminada té com a objectiu fer salut i alhora descobrir el patrimoni cultural-natural. Amb Andreu Ventura, de l´ADF Serradala de Montalt, com a guia, els participants gaudiran d´una ruta per la serralada, de 7,2 quilòmetres, i podran contemplar els castells de boles granítiques, que únicament es localitzen en la serralada litoral catalana. L´hora d´arribada prevista serà, aproximadament, cap a les 13 hores, al parc de la Font de la Llorita.
 
 Notes
– Els menors han d´anar acompanyats d´un adult
– Recomanació d´ús del casc per a la pedalada
– Es recomana als participants que vagin equipats amb calçat i roba adequada per a la pràctica esportiva, i que es facin càrrec de l´avituallament (aigua, menjar…) que considerin necessari.
– L´organització no es fa responsable dels danys que els participants es puguin ocasionar

Deixa un comentari