Publicat el 27/09/2021

El tràmit per aconseguir la targeta que comptabilitza els usos de les deixalleries municipals és ara més ràpid i senzill

La targeta, tant per als particulars com per a usos comercials, s’obté de manera automàtica quan es fa la sol·licitud i a més es pot utilitzar en format electrònic a través de dispositius mòbils.
El nou procediment està en marxa des del passat mes d’agost. Fins llavors, per obtenir la targeta de la deixalleria era necessari fer una petició que es validava pels serveis municipals. Un cop acceptada la sol·licitud, la targeta s’imprimia i s’enviava per correu postal a la persona sol·licitant. Mentre no es rebia la targeta física, els usos de la deixalleria no quedaven comptabilitzats de manera automatitzada.

Amb el nou procediment, els particulars poden obtenir la targeta de manera immediata a la Seu Electrònica o a les Oficines d’Atenció Ciutadana –les empreses han d’utilitzar obligatòriament la Seu Electrònica–, i utilitzar-la al moment. En fer la petició, el sistema automatitzat verifica les dades necessàries, com per exemple l’existència de rebut de taxa de residus domiciliaris o comercials a l’adreça indicada, i envia la targeta per correu electrònic a la persona interessada, que pot imprimir-la o presentar-la directament amb el seu telèfon mòbil a les deixalleries.
Aquelles persones que no disposin de correu electrònic poden adreçar-se a les Oficines d’Atenció Ciutadana per obtenir al moment la targeta en format físic.

D’altra banda, les persones que ja disposen d’una targeta de la deixalleria poden igualment descarregar-se una de nova en format electrònic a través del tràmit corresponent de la Seu Electrònica.
Els nous formats (tant electrònic com nova targeta física) són plenament compatibles amb el format existent abans del mes d’agost, i per tant els nous usos que es facin a la deixalleria queden igualment associats a l’adreça d’habitatge o comerç corresponent.
L’avantprojecte de les ordenances fiscals de 2022 preveu que els usos individuals que la ciutadania fa de les deixalleries municipals, que es registren a la targeta, seguiran donant dret a bonificació  de la taxa de la brossa domiciliària.

Targeta per afegir al mòbil
La targeta en format electrònic es pot afegir a gran part de les aplicacions de moneder de targetes existents per a dispositius mòbils, per poder mostrar-la de forma àgil a les deixalleries. Cada aplicació té el seu propi sistema per afegir targetes (de comerços, d’entrades de cinema, de bitllets d’avió o tren, etc.) i la de la deixalleria es pot incorporar a la majoria d’elles.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari