Publicat el 23/02/2020

Un dels festivals de jazz de referència del Maresme amplia dates i concerts amb una major implicació de l’Ajuntament de Mataró, que coorganitza el festival juntament amb l’Associació Jazz Maresme

La Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró incrementa la participació institucional per poder potenciar una de les propostes de jazz a la ciutat. La regidora de Cultura, María José Pérez i Gerard Nieto, de Jazz Maresme, han presentat la programació en roda de prensa.

Del 29 de febrer al 29 de març, a la ciutat, es podrà veure grans estrelles del jazz internacional i nacional en 5 espais diferents.
La 7a edició de ”A la vora del jazz” comptarà amb 7 concerts a diferents espais de la ciutat: el Casal l’Aliança, Celler Castellví, plaça Canyamars i la plaça de la Muralla. A cada concert hi haurà servei de bar i oferta gastronòmica.
“A la vora del Jazz” té per objectiu donar continuïtat a la tasca de difusió d’aquest gènere musical que durant tot l’any fa l’Associació Jazz Maresme a través de jam sessions cada segon dijous de mes, i altres activitats relacionades amb el jazz.
Seguint la tradició, el cartell del festival ha estat encarregat a un artista mataroní. Enguany l’obra és de l’artista mataronina Marc López.

La programació:

– Per començar a fer boca, dissabte 29 de febrer es farà una cercavila que sortirà des de l’Ajuntament amb el grup Dixie Rue del Percebe.
– El primer gran concert serà dijous 5 de març la Sala Casal l’Aliança amb la Big Band Jazz Maresme que en aquesta ocasió estaran acompanyats per Ramon Cardo, un dels músics de jazz més reconeguts del país per la seva àmplia trajectòria professional.
– La següent cita del festival es traslladarà a l’aire lliure el 7 de març amb el tradicional “Jazz a la plaça” a la plaça de la Muralla. Enguany hi participaran tres Big Bands d’escoles de música: la Big Band de l’Escola Municipal de Música de Mataró, l’Ohio Big Band de l’Escola de Música El Carreró, de Mataró, La ContraBaix Big Band de l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat i la Big Band Moon de l’Escola La Concepció, de Barcelona.
– Dijous 12 de març a la Sala Casal l’Aliança serà el torn d’escoltar el swing i el hard-bop de The Bop Collective. El grup va obtenir el premi del públic de la prestigiosa Dutch Jazz Competition i ha trepitjat escenaris i festivals de tota Europa.E
– El següent dijous, el 19 de març, també al Casal l’Aliança serà el torn de la jam – session que cada tercer dijous de mes organitza l’Associació Jazz Maresme. En aquesta ocasió l’artista convidat és Llibert Fortuny, un dels més destacats i reconeguts músics i compositors de jazz de Catalunya dels nostres temps.
– Dissabte 21 de març el jazz es traslladarà al Celler Castellví amb l’homenatge a Frank Sinatra que retran l’ Agustí Burriel swing Quartet. Agustí Burriel és una de les veus més reconegudes i sol·licitades d’entre les formacions de swing i blues del país.
– El 26 de març arribarà la gran cita de “A la vora del jazz”, el concert de Martin Taylor & Ulf Wakenius. Dos dels millors guitarristes de jazz del món han unit forces en una nit  que serà inoblidable. Han tocat amb grans mites del jazz com ara Stephane Grappelli, Oscar Peterson, Pat Metheny i també amb George Harrison, Jamie Cullum i Ray Brown, entre d’altres.
– El festival es clourà diumenge 29 de març amb el vermut musical que es farà a la plaça de Canyamars (al barri de Canyamars). Els protagonistes seran la veu de Gemma Abrié i la guitarra de Josep Traver.

El cicle “A la vora del Jazz” està organitzat per l’Associació Jazz Maresme, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Fabrés Produccions i la Casa de la Música de Mataró, i compta amb el patrocini de l’Aliança de Mataró i el Celler Castellví i la col·laboració de Musicop, El Casal Bar, URH Hotels, l’Escola Municipal de Música i la Ohio big Band de Mataró, La ContraBaix Big Band de Sant Feliu de Llobregat i l’Escola La Concepció de Barcelona.

Les entrades als concerts es podran comprar a través de la pàgina www.jazzmaresme.com, presencialment a la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i dimecres de 18 a 20 h) i des d’una hora abans a la taquilla.

Foto: Marc López, María José Pérez i Gerard Nieto a la presentació del festival

Deixa un comentari