Publicat el 18/09/2019

La seu del centre tecnològic Eurecat a Canet de Mar col·labora amb IAAC Fab Lab Barcelona per acollir a partir d’aquest mes de setembre la 3a edició del programa educatiu Fabricademy, Textile and Technology Academy.

La seu del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio. https://eurecat.org/) a Canet de Mar, acollirà a partir del proper 24 de setembre activitats del curs Fabricademy (https://fablabbcn.org/fabricademy.html), Textile and Technology Academy, que s’enfoca en la tecnologia tèxtil, la fabricació digital i la biologia, dins de la xarxa Reimagine Textile, per afavorir la innovació en la indústria tèxtil.
Impulsada per Eurecat, TecnoCampus Mataró i els ajuntaments de Mataró i de Calella, Reimagine Textile és la xarxa de col·laboració que connecta els principals agents del sector del tèxtil per reimaginar-lo amb les aplicacions en el segle XXI. Les inscripcions per matricular-se al curs estan obertes.

Els cinc eixos de Reimagine Textile són la tecnologia, la indústria, la formació, l’emprenedoria i la inversió. Per això, està formada per empreses, emprenedors, centres tecnològics, Fablabs, escoles de disseny, universitats, inversors, mentors, incubadores, acceleradores, consultores i associacions.
En concret, Fabricademy és un curs interdisciplinari que s’enfoca en les noves tecnologies aplicades al tèxtil presentat, des de la indústria de la moda fins a l’emergent mercat dels wearables. El programa educatiu, de 6 mesos de durada, s’executa en laboratoris seleccionats de tot el món, i a Catalunya es realitza entre les instal·lacions de Fab Lab Barcelona i Eurecat. “Els nous materials, processos de producció i canals, la proliferació de dades, dispositius i sensors i la hiperconnectivitat estan provocant una nova revolució del tèxtil”, davant la qual Reimagine Textile vol ser “un actor clau, sumant tèxtil, tecnologia, innovació, talent, nous models de negoci, noves competències, disseny i digitalització”, destaca la directora de la Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat, Virginia García.

Impulsada per Eurecat, TecnoCampus Mataró i els ajuntaments de Mataró i de Calella, Reimagine Textile és la xarxa de col·laboració que connecta els principals agents del sector del tèxtil per reimaginar-lo amb les aplicacions en el segle XXI.
Els cinc eixos de Reimagine Textile són la tecnologia, la indústria, la formació, l’emprenedoria i la inversió. Per això, està formada per empreses, emprenedors, centres tecnològics, Fablabs, escoles de disseny, universitats, inversors, mentors, incubadores, acceleradores, consultores i associacions.

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingresos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

 

Deixa un comentari