9 metges, 1 farmacèutica i 1 llevadora reben ajuts de Germans Trias i Fundació CatalunyaCaixa per investigar i continuar treballant un cop acabada la residència | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/11/2012

 L’acte de lliurament tindrà lloc a La Pedrera dimarts, 27 de novembre, amb l’assistència del conseller de Salut, Boi Ruiz, i amb una conferència del director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, Bonaventura Clotet. Els ajuts formen part del Programa Talents de la Fundació CatalunyaCaixa


L’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol i Fundació CatalunyaCaixa lliuraran oficialment ajuts econòmics per avuit metgesses, un metge, una farmacèutica i una llevadora que aquest any han acabat la seva residència. L’objectiu és fer possible que, en els propers dotze mesos, continuï la vinculació laboral amb Germans Trias d’aquests professionals que han finalitzat la seva etapa d’especialització i que han destacat pel seu talent. Per aquest motiu, els ajuts s’han anomenat Germans Trias Talents i enceten el nou Programa Talents de Fundació CatalunyaCaixa. A l’acte hi assistirà el conseller de Salut, Boi Ruiz. També, la directora de la Fundació CatalunyaCaixa, Marta Lacambra. El cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Germans Trias i director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, Bonaventura Clotet, pronunciarà una conferència. 
Per optar als ajuts calia presentar un projecte de recerca, amb l’objectiu de fer una tesi doctoral, vinculat a l’Institut d’Investigació Germans Trias. Els projectes han estat avaluats per una comissió de professionals de Germans Trias i els ajuts estan valorats en 80.000 euros en total, aportats per Fundació CatalunyaCaixa, Fundació Institut Germans Trias i per la col•laboració de Laboratoris Shire en el cas d’un dels professionals. Sis professionals més han rebut accèssits, sense aportació econòmica però en reconeixement a la qualitat dels projectes de recerca presentats.


Des de finals de 2012, o en alguns casos des de principis de 2013, els professionals comptaran amb finançament per desenvolupar el seu projecte de recerca durant un any. També, en la majoria de casos, desenvoluparan activitat assistencial a l’Hospital Germans Trias. Els projectes de recerca abracen un ampli ventall de temes: des de treballs sobre la tuberculosi o l’hepatitis fins a l’anàlisi del funcionament d’una unitat d’Ortogeriatria, passant per estudis pediàtrics o sobre troballes després d’extreure un tumor de mama.


El nou Programa Talents de la Fundació CatalunyaCaixa és una programa d’ajuts postresidència que dóna suport a joves professionals sanitaris perquè puguin dur a terme un projecte de recerca amb l’objectiu de fer una tesi doctoral, i alhora, seguir vinculats assistencialment a l’hospital on exerceixen.


Acte : lliurament  Ajuts Germans Trias Talents – Programa TALENTS de Fundació CatalunyaCaixa
Data: 27 de novembre 2012
Hora: 19.30h
Lloc: Sala Gaudí – La Pedrera
Organitza: Àrea de Coneixement, Educació i Recerca, Fundació CatalunyaCaixa
Hospital Universitari Germans Trias i Pujol

Deixa un comentari