Publicat el 28/01/2019

Càritas Diocesana de Barcelona fou la primera Càritas de Catalunya i de tot l’Estat espanyol, constituint-se el 28 de gener de 1944 com a Secretariat General Diocesà de Beneficència Cristiana

Des de ben petits, se’ns diu que tots tenim un àngel que vetlla per nosaltres dia i nit. Fa 75 anys que Càritas Barcelona ha volgut ser l’àngel d’aquelles persones que, per diverses circumstàncies de la vida, han perdut l’esperança.
Però, realment, aquest àngel no és Càritas, sinó que duu el nom de tots els socis, donants, mossens, persones voluntàries i persones contractades, que durant aquests 75 anys ens han ajudat a construir l’entitat que som avui. Han estat 75 anys d’acompanyar al voltant d’un milió i mig de persones i posar-les al centre. Aquest és el veritable sentit de l’entitat. Aquest intangible, aquest “acompanyar”, és bàsic per fer que la persona no se senti sola i torni a creure en ella mateixa.
A Càritas volem seguir oferint esperança a persones que, degut a les situacions que els ha tocat viure, l’han perdut. I tu, vols convertir-te en el seu àngel?

Com acollim i acompanyem?
L’acollida i l’acompanyament són l’essència de Càritas: un punt de trobada on coneixem una persona que porta una motxilla pesada. En aquest espai, intentem mirar la persona per poder-la comprendre i l’acompanyem a gestionar les pedres que porta a la motxilla, els fracassos que acumula. Acollim, escoltem, orientem i acompanyem les persones sense fer cap distinció a nivell de creences ni de cultura. I ho fem amb…
-20 espais d’acollida individualitzada – 5 espais d’atenció psicològica – 5 espais dedicats al suport en grup – Assessoria jurídica.
Per a nosaltres, acompanyar l’altre és tenir-ne cura, ocupar-se’n i preocupar-se’n. És consolar-lo amb la paraula, la mirada, l’ajuda, la carícia i l’abraçada, i que mai no se senti sol.

L’entitat presenta la campanya “Tots tenim un Àngel”, creada per l’agència de publicitat Ogilvy Barcelona i que s’emetrà en diferents mitjans de comunicació.
Fes-te voluntari: https://campanyes.caritas.barcelona/tots-tenim-un-angel/

Moltes persones venen a Càritas des de la foscor profunda, i aquí han aconseguit trobar la llum.

Deixa un comentari