Publicat el 29/01/2021

El servei s’ha reforçat amb la incorporació d’una nova treballadora familiar

Perdre una part de l’autonomia personal no suposa, necessàriament, haver de deixar la pròpia llar. Per tal de facilitar que persones del municipi, d’edat avançada o que es troben en situació de dependència per altres motius, puguin continuar vivint en el seu entorn, l’Ajuntament de Cabrera de Mar ofereix a través dels serveis socials el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).
En total són al voltant de 7.000 les hores d’aquest tipus d’atenció que proporciona el consistori, una de les xifres més altes del nostre entorn.

Les persones que treballen al SAD ajuden les persones usuàries a vestir-se, tenir cura de la seva higiene personal i de la llar, en el control de la medicació o acompanyant-les a les visites mèdiques i altres tasques relacionades que facilitin el benestar. Recentment aquest equip, format per set persones, s’ha reforçat amb la incorporació d’una treballadora familiar.

Existeixen dues modalitats diferenciades d’accés al SAD.
Per una banda les persones amb cobertura de la llei de dependència aprovada que finança totalment l’atenció i, per una altra, el SAD social, quan aquesta ajuda no està tramitada però la persona necessita igualment suport a la llar. En aquest cas el servei es presta a través de copagament entre la persona usuària i l’Ajuntament.
Depenent de les circumstàncies concretes de cada cas, el consistori pot pagar fins al 100 % de la despesa.

L’accés al Servei d’Atenció Domiciliària es dona després que els serveis socials hagin avaluat cada cas concret. Les persones interessades han de demanar cita prèvia als serveis socials municipals al 93 750 62 88.

 

Deixa un comentari