Publicat el 07/06/2018

El Premi Iluro s’obre a tot el territori i s’amplia a les humanitats i les ciències socials

Enguany, coincidint amb la 60a edició, la convocatòria del Premi Iluro arriba amb novetats importants, en aquesta ocasió a més de les investigacions històriques es convoquen específicament al certamen tots els treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials, igualment, l’àmbit territorial d’estudi també s’obre i podran concórrer obres que no siguin exclusivament centrades a Mataró o al Maresme, sinó de qualsevol àmbit territorial en què Mataró o el Maresme tinguin una presència destacada o d’interès especial.

Així doncs, el Premi ara s’obre a més a més a treballs sobre economia, sociologia o filologia entre d’altres, que podran ser tant de caràcter general com de caràcter particular, d’un període determinat o d’una mirada transversal i es premia amb 4.500 euros i la publicació de l’obra.

Els treballs que optin al premi han de ser originals i inèdits, i no poden estar guardonats per cap altre certamen. Les obres es poden presentar fins al 17 de setembre de 2018 a la seu de la Fundació, i les bases es poden consultar al web del premi: premiluro.cat.

Amb la convocatòria del premi, la Fundació Iluro vol continuar estimulant la recerca i difondre el coneixement específic la ciutat de Mataró i la seva comarca, o sobre Mataró i el Maresme en un marc més general, seguint els valors fundacionals de l’entitat.

El guardó va néixer el 1959, de la mà de l’Obra Social de la Caixa d’Estalvis de Mataró. El 2009, després d’un llarg recorregut i de l’edició d’una setantena d’obres de gran pes acadèmic, va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Fundació Iluro La Riera 96, 2n – Mataró – Tel. 93 790 84 74 – fundacio@fundacioiluro.cat

 

Deixa un comentari