6 i 7 d´octubre: Mercat del Mar, la fira que recorda els orígens mariners de Premià de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/10/2012

Per 8è any consecutiu, el proper cap de setmana Premià de Mar celebrarà el Mercat del Mar, la fira d’actes inspirats en els antics mercats de pobles mariners. L’edició d’aquest any presenta algunes novetats, com ara una exposició de maquetes de vaixells a la plaça de la Sardana; un viatge nocturn en vaixell per observar els estels des del mar amb les indicacions d’un astrònom; la projecció de la pel·lícula Ocèans a l’Espai l’Amistat; i una conferència sobre la subhasta cantada del peix a Montgat. D’altra banda, també s’ampliaran els tallers i activitats infantils a la fira del Club Nàutic i a la plaça de la Sardana.
Poble mariner
Durant tot el cap de setmana, diversos indrets del poble acolliran actes relacionats amb l’entorn mariner. Dissabte, matí i tarda, els vaixells històrics Rafael i Jolie Biche faran sortides mar endins que permetran als passatgers gaudir del paisatge premianenc des del mar. Mentrestant, també dins el recinte del port, hi haurà la tradicional subhasta de peix a l’antiga, diversos tallers i un espectacle musical.
Diumenge al matí es farà una visita guiada que sortirà de la plaça de la Sardana per conèixer el Premià mariner. Al migdia es farà una musclada popular a la plaça de la Sardana, i al vespre una cantada d’havaneres i rom cremat. Els comerços de Premià sortiran també diumenge a la rambla de la Lió amb la Fira de Tardor i oferiran els estocs de temporades passades a un preu reduït, així com les novetats de temporada.
D’altra banda, durant tot el cap de setmana la tradicional fira d’artesans del Mercat del Mar oferirà tot de productes típics a la plaça de la Sardana. A més de la fira hi haurà música en directe, tallers infantils, cercaviles i animació. 
Finalment, diversos establiments de restauració de la vila oferiran un menú mariner.
Podeu consultar el programa sencer al següent enllaç: http://www.premiademar.cat/VIII_Fira_Mercat_del_Mar

Deixa un comentari