Publicat el 05/06/2019

La Fira, aquest proper cap de setmana, estarà ubicada a la plaça Santa Anna de Mataró, i mostrarà que una altra economia ja existeix

Els dies 7 i 8 de juny, fruit de la cooperació entre la Xarxa d’Economia Social i Solidària (XESM) i Coop Maresme, la 4a Fira de l’Economia Social i Solidària del Maresme prendrà la plaça Santa Anna i la convertirà en un expositor d’entitats amb l’element comú de posar al centre de les seves activitats les persones i el seu entorn.
El divendres tarda, el projecte CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola) donarà tret de sortida a la fira, mostrant diverses experiències en creació de cooperatives d’alumnes mataronines, assessorades per agents cooperatius de la ciutat, i presentant els projectes que han desenvolupat durant l’any.
Dissabte 8, la jornada començarà a les 12 del migdia per a les cooperatives i entitats de l’ESS, amb la combinació explosiva de vermut de celler cooperatiu i la presentació de la guia de cooperativisme de Coòpolis: una experiència d’intercooperació cultural.
A partir de les 17 h, entitats, persones i col·lectius que comparteixen els principis i valors de l’ESS ompliran la plaça de projectes i propostes acompanyades de begudes artesanes, el sorteig d’un lot cooperatiu, la companyia del programa de ràdio ‘La Veu dels Barris’ i activitats per a la canalla.
A partir de les 20.30, la música en directe farà acte de presència amb un combo de l’Escola Municipal de Música i el grup gironí de la Duda Ofender.

La fira esdevindrà un espai d’intercooperació, artesania, feminisme, cultura popular, cures, intercanvi d’experiències, ecologia, autogestió, educació, sobirania alimentària, tant entre les mateixes entitats com entre les veïnes de la comarca interessades a reivindicar que no només una altra economia és possible, sinó que existeixen experiències actualment que ja treballen en termes alternatius als pilars de l’economia capitalista.
Link.  https://coopmaresme.cat/event/fira-ess-maresme/
www.facebook.com/coopmaresme

Deixa un comentari