Publicat el 23/11/2015

El festival va arrancar espectacularment el passat divendres al matí amb la sessió Filmets per a tothom. A la cerimònia inaugural i a les primeres sessions de dissabte i diumenge es va manifestar l’interès del gran públic pel curtmetratge de qualitat.

Espectadors de Badalona i la seva àrea metropolitana han gaudit també de les sessions del programa internacional i les activitats paral·leles del festival. La sessió especial en llenguatge de signes demostra que la programació del festival vol arribar, una vegada més, a tothom de la mà de Filmets Integra.

La sessió Manifest, una aposta pel millor cinema polític i reivindicatiu, que es va celebrar a la mateixa hora que el clàssic, va desbordar les previsions més optimistes amb una gran assistència de públic.

La sessió golfa, presidida per l’actuació magistral de Juan Gómez, El sobrino del Diablo, va deixar petita la platea del Teatre Zorrilla. El públic va vibrar i participar en els quatre temes que va interpretar, tots ells relacionats amb el món del cinema i adaptats a la ciutat de Badalona i al festival.

Filmets en Família va deixar petits, per primera vegada, el Teatre Zorrilla i el Principal, amb la projecció de curtmetratges d’animació de gran nivell, on va destacar Feast, el darrer curtmetratge de Disney, guanyador del premi Oscar al millor curtmetratge d’animació del 2015.

Una vegada més, la sessió Cinema, Música i Gastronomia, enguany dedicada al cinema suís i precedida del concert de jazz de Gilles Estoppey, demostra el gran interès del públic català pels curtmetratges més guardonats de Suïssa en els festivals més importants del món. Aquesta sessió, coorganitzada per SWISS FILMS i l’equip de programació del festival, va comptar amb la presència dels directors Mauro Carraro (Aubade), Mathieu Epiney (Cyclòpedes), Luise Hülser (From here to immortality), Luca Zuberbüler (Lothar) i Blanca Fibla (Sombreros, Boas y Elefantes).

Les activitats paral·leles i la participació del públic d´aquest cap de setmana demostren la bona salut del curtmetratge internacional i l’interès dels espectadors pel gènere.

Deixa un comentari