Publicat el 22/09/2021

El projecte creix amb 9 centres educatius de quatre municipis maresmencs. La xarxa de diaris escolars compta amb el suport d’institucions i empreses que han creat un fons de 20.000 euros en beques

La xarxa de revistes escolars comptarà aquest curs 2021-2022 amb 400 redactors i redactores de 9 centres educatius del Maresme. El projecte, promogut pel diari per a joves Junior Report, té com a objectiu fomentar el pensament crític i l’ús dels mitjans de comunicació entre els adolescents.
Per aconseguir-ho, cada centre educatiu crea un diari escolar en format digital que els propis estudiants s’encarreguen de dirigir i redactar amb l’ajuda d’un professor i la coordinació d’un periodista professional de Junior Report.

Aquest curs 2021-2022, els 400 redactors junior informaran del seu entorn més proper des de centres educatius situats a Mataró, Vilassar de Dalt, Premià de Mar i Premià de Dalt. D’aquesta manera, la xarxa de revistes es reforça amb redactors i redactores de l’Escola Pia Santa Anna, l’Escola Cor de Maria, l’Escola GEM, Les Cinc Sènies, l’Escola Immaculada, el Col·legi El Pilar, l’Escola El Dofí, La Salle Premià i la nova incorporació de l’Institut Escola Santa Anna. A més, el projecte rep el suport directe de l’Ajuntament de Premià de Mar, que becarà alumnes del municipi per participar en la extraescolar.

El projecte Revista Escolar Digital (RED) suma un total de 5.000 redactors i redactores junior de més de 70 centres educatius arreu d’Espanya i Amèrica Llatina.
Des què es va iniciar el 2018, s’han publicat mes de 4.000 articles signats per joves de diferents ciutats i en diferents llengües: català, castellà, euskera, anglès i francès. Els articles mes destacats de les revistes escolars es publiquen a la revista col·laborativa RED Report, la finalitat de la qual és convertir-se en un altaveu de l’opinió i les vivències dels joves.

En el projecte RED també hi participen centres educatius de grups escolars con Fedac, Escola Pia, Lestonnac, Maristes, Salesians, Vedruna o La Salle, entre d’altres. També escoles cooperatives com Creixen Educació, centres de fundacions educatives com Tr@ms i escoles rurals.

Tenim un repte informatiu
Sota el lema “Tenim un repte informatiu”, s’ha llançat la convocatòria del programa de Beques RED 2021-2022 (https://beca.junior-report.media/) que compta amb un fons econòmic de 20.000€ destinats a centres educatius que volen crear la seva pròpia revista escolar.
L’Institut d’Educació Física de Catalunya (INEFC), ITA Salud mental, Acer, la Fundació SM/Cruïlla, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Blanquerna són les entitats col·laborades d’aquesta iniciativa, que amb la seva participació es comprometen a donar suport al sector educatiu.

Cada beca, valorada en 3.000€, inclou un pla de treball i l’acompanyament d’un periodista professional durant tot el curs, que corregirà els continguts publicats i
dinamitzarà la redacció escolar, a més d’un taller d’educació mediàtica i de recursos per treballar els generes periodístics.
El termini de presentacions de candidatures s’ha ampliat fins el pròxim 26 de setembre de 2021.
Blue Globe Media és l’empresa editora del diari per a joves Junior Report i dels seus projectes vinculats. Compta amb el suport d’empreses privades, institucions públiques, universitats i altres mitjans de comunicació compromeses amb la formació d’estudiants crítics.

Redacció
Imatge i Font: Blue Globe Media

Deixa un comentari