Publicat el 10/10/2017

Mataró acull l’única marxa cicloturista solidària de tot Catalunya dedicada a la recerca d’aquesta infecció agressiva

El pròxim diumenge 15 d’octubre es reedita la tercera edició de la Sepsis Challenge, la marxa cicloturista solidària en benefici de la recerca sobre sèpsia greu que desenvolupa el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM). El club ciclista Temps d’Esports organitza aquest esdeveniment esportiu, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, el Tecnocampus i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Una cursa per a tots els públics.
Iniciativa de metges i esportistes de la comarca, la Sepsis Challenge és l’únic esdeveniment solidari sobre aquesta infecció agressiva que se celebra a Catalunya. També és la marxa que tanca la temporada cicloturista del país.
El recorregut, que passa per sis ports de muntanya de la Serra de Marina, té una distància de 77km amb un desnivell acumulat de 1.350 metres.

Tot i ser una marxa de dificultat mitja, està pensada per tots els públics i nivells de dificultat, ja que disposa de diversos escapaments: un circuit de 34km, i un altre de 49km. El tret de sortida d’aquesta marxa no competitiva serà a les 8,30h des de la rotonda de la Laia l’Arquera, i està que finalitzi al voltant de les 13h al Tecnocampus.

Últims dies per inscriure’s-hi. Les inscripcions estan obertes fins el pròxim dijous 12 d’octubre i es poden fer a través del web www.sepsischallenge.cat. Tenen un cost de 35€ ó 45€ si s’opta per la inscripció amb maillot.

Dia i Hora:  Diumenge 15 d’octubre. Sortida 8,30h a la Laia l’Arquera. Arribada Tecnocampus fins a les 13h.

La sèpsia. És una malaltia molt comú, però poc coneguda. L’any passat va ser responsable de l’ingrés hospitalari de més de 22.700 persones a Catalunya (500 d’elles menors de 16 anys) i va ser responsable de 4.000 morts, més que els ictus i els infarts junts., És una resposta inflamatòria molt intensa generada pel cos humà davant una infecció agressiva. Quan és molt greu augmenta el risc de mort mitjançant la lesió d’altres òrgans que no estaven afectats inicialment. La finalitat de la Sepsis Challenge és recaptar fons per finançar projectes de recerca i de formació sobre la sèpsia greu, una infecció agressiva que s’estén a diversos òrgans.

Cada 30 minuts es diagnostica una sèpsia a Catalunya i moren 10 persones al dia, més que els infarts i els ictus junts

 

Deixa un comentari