Publicat el 26/06/2015

La 3a Ruta Gastronòmica és la continuació de les dues realitzades anteriorment que, després de rebre un balanç molt positiu, van deixar clar que Cabrils té molt a oferir en matèria gastronòmica.
Com va dir l’Alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, durant l’acte de presentació que es va celebrar a la Masia Can Tosca, “Cabrils és la perla del Maresme en gastronomia”. Per la seva banda, el president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, Artur Masiques, destacava que “no és casual que Cabrils tingui la seva pròpia ruta gastronòmica, ja que compta amb una gran tradició en matèria de cuina”. De fet, ell és la quarta generació del restaurant que regenta, l’Hostal de la Plaça.
Cabrils té denominació de Vila Gastronòmica. Ofereix diversitat, tradició i cuina d’autor, entre la seva oferta. Sempre pendent de satisfer a un turisme de proximitat, l’objectiu és arribar a les comarques del Maresme, així com del Vallès, sense oblidar les províncies de Barcelona i Girona, tan properes al nostre municipi.
Quinze establiments formen part de la 3a Ruta Gastronòmica de Cabrils.
La ruta d’enguany ofereix, a tothom que ho desitgi, la possibilitat de guanyar algun dels tallers que es sortegen per l’elaboració de Còctels, Gintònics o tast de vins.
Els sortejos tindran lloc trimestralment i per participar només cal omplir les butlletes que es trobaran als restaurants participants o bé omplint el formulari corresponent, que es troba en la web de l’associació:
http://www.hostalerscabrils.com/ruta-gastronomica/.
Els restaurants que la formen part d’aquesta ruta són: Axol, La Bodega, La Concòrdia, Ca l´Estrany, Cal Gras, Ca La Rosi Vias, Hotel Mas de Baix, l’Hostal de la Plaça, La Mossegada, L’Hort Cabrils, Can Rin, Sal i Pebre, Can Tosca, Xaret i Xeflis.

“Cuiners per un dia”
Ara que els programes de cuina tenen tant d’èxit, des de l’Associació d’Hostalers es va convidar a un grup de periodistes gastronòmics i del sector turístic perquè fessin de “Cuiners per un dia”. Amb aquesta iniciativa ha començat la 3a Ruta Gastronòmica de Cabrils.
L’experiència va ser tot un èxit, tant per als hostalers que van estar molt satisfets d’obrir la seves cuines als periodistes, com per a aquests que van tenir l’oportunitat de vestir-se un davantal i posar-se a les ordres d’uns xefs en cuines professionals i treballar en temps real, atenent les demandes dels clients que arribaven als restaurants. Els establiments que van acollir als diferents periodistes van ser: Axol, Ca l’Estrany, Hostal de la Plaça  i Tempo de l’Hort. L’organització de les cuines, la capacitat per mantenir l’ordre, i que les preses i els nervis no destorbin el treball van ser els principals aspectes que els periodistes van destacar.
Els periodistes participants van ser també els encarregats de l’elaboració dels plats del pica-pica que, posteriorment, degustarien tots els participants: cullereta de musclos, trinxat d’escalivada, caneló de verdures, flors de carbassó, farcellets de pera… van ser alguns dels plats escollits per l’ocasió.
Per tenir més informació es pot visitar
www.hostalerscabrils.com.

Deixa un comentari