Publicat el 15/03/2016

Diumenge 20 de març, Diumenge de Rams, la Colla Badalonina de la Moixiganga celebrarà la que serà la seva 26ena representació de La Moixiganga a la ciutat de Badalona, obrint així i donant pas al seguit d´actes de Setmana Santa.

La primera representació de La Moixiganga a l´església de Santa Maria de Badalona va ser l´any 1991 responent a una iniciativa d’en Ferran Cebrián, en Joan Soler i mossèn Jaume Aimar. Es tractava de portar a l´església un espectacle que ja s´havia representat a l´escenari del Círcol, incorporant textos de caràcter religiós entre quadre i quadre. Ràpidament l´espectacle va anar prenent volada i amb el temps s´hi van anar afegint nous elements escènics, així com la participació de diverses entitats culturals de la ciutat.

En aquesta ocasió, i com ja ve succeint els darrers anys, els quinze quadres escènics dels que consta actualment la representació aniran acompanyats de l´actuació dels Estaferms de la Confraria de Sant Anastasi, les ´saetas´ de El Rincón del Arte, les veus de la Capella de Música de Badalona i la música en viu de La Bossa Verda que, mesclant-se entre passatge i passatge, aporten a l´acte un atractiu escenogràfic i una solemnitat molt alts.

L´acte tindrà lloc a l´església Santa Maria, mateix escenari on s´hi representa des de fa 25 anys, i on sempre ha tingut una molt bona acollida per part del públic assistent. L´acte donarà inici a les 21.30h.

Deixa un comentari