Publicat el 01/10/2019

La UCSI, que va ser una de les pioneres a Catalunya, ja realitza set de cada deu intervencions al Consorci Sanitari del Maresme

Divendres 11 d’octubre se celebra una jornada per analitzar el passat, present i futur de la cirurgia major ambulatòria, i la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) de l’Hospital de Mataró està d’aniversari.
Es va crear el 1994 i es va convertir en la tercera unitat de cirurgia major ambulatòria (CMA) a Catalunya. De les 8.153 operacions programades l’any passat (sense comptar les intervencions d’urgència), va realitzar-ne un total de 6.596.

Acreditació a la qualitat. Al cap de deu anys de la seva formació, la UCSI va obtenir la primera acreditació, que s’ha anat renovant. Una acreditació que reconeix la qualitat del servei basada, principalment, en el seguiment informatitzat dels malalts un cop se’ls ha realitzat la intervenció i fins que abandonen l’hospital. Aquest tipus de registres permeten un major control del tractament posterior a l’operació, i per tant, molta més seguretat per al pacient.
Passat, present i futur. Per commemorar aquest 25è aniversari hi ha programada una jornada l’11 d’octubre a la sala d’actes de l’Hospital, coorganitzada pel Consorci, la Filial del Maresme de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears i la Societat Catalana de Cirurgia Major Ambulatòria.
Amb presència de professionals d’hospitals de tota Catalunya, hi haurà quatre taules rodones on es debatran els següents temes: l’inici de la creació de la UCSI; l’estat de la cirurgia major ambulatòria a Catalunya i Espanya; els diferents models d’unitats i la cartera de serveis que han d’oferir; així com el futur d’aquestes unitats.
Més informació i inscripcions:  http://csdm.es/servlet/FileDispatcher?id=1568360036054

Deixa un comentari