23 d´abril, Torna la Festa de la Rosa a Catalunya | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/04/2012

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ha apuntat que es preveu que enguany, per Sant Jordi, es venguin uns set milions de roses. El fet que la diada sigui en dia laborable afavoreix les vendes de roses, especialment en els grans nuclis de població.


Segons el Mercat, de la producció de roses, el 20 % seran de producció local; un 30 % arribarà de Sud-amèrica; un altre 30 %, del mercat holandès; un 10 % del llevant i del sud espanyols; i l’últim 10 %, de l’Àfrica. Pel que fa als colors, es preveu que el 80 % de les vendes seran de roses vermelles i la resta, d’altres colors, des del groc al blanc passant pel blau.                         


Pel que fa a les roses importades, arriben entre una setmana i dos dies abans de la diada. La majoria ho fan de Llatinoamèrica (Colòmbia i l’Equador), d’Holanda i també, però menys, de l’Àfrica (Kenya i Sud-àfrica). La varietat líder en vendes a escala global és la Freedom, que es cultiva en diverses parts del món, des de la Xina fins a Colòmbia o l’Equador. Al Mercat de Flor, les varietats Grand Prix i Red Naomi, ambdues holandeses, també es venen força.


D’altra banda, el mes d’abril és força intens pel que fa a la venda de flors i plantes, ja que, poc després de Sant Jordi, se celebra la Mare de Déu de Montserrat (27 d’abril). A més, el 7 de maig és el Dia de la Mare. LC


 

Deixa un comentari