Publicat el 15/12/2022

La Torre de Can Valls, com moltes altres que trobem al llarg de la costa, durant els segles XVI i XVII servien de defensa contra els corsaris del Mediterrani

 

 

 

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha programat una nova jornada de visites guiades a la Torre de Can Valls, l’últim vestigi de la masia, ja desapareguda, que havia acollit la casa convent dels Germans Gabrielistes.

La torre es podrà visitar el dilluns 2 de gener, amb reserva d’hora, en els següents torns (10 persones per torn): 17:00 h, 17:30 h, 18:00 h i 18:30 h. El preu de la visita és de 2 euros.

Podeu fer la reserva i el pagament del 23 al 30 de desembre a través d’aquest ENLLAÇ. (El dia de la visita caldrà portar el comprovant de pagament)

La  Torre de Can Valls és una torre de defensa inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.  La seva ubicació, a l’entorn natural del parc dels Germans Gabrielistes, i el bon estat de conservació exterior permeten apreciar clarament les parts bàsiques de les torres de guaita: el talús, la porta, la finestra, els matacans, els merlets i la corsera.
L’any 2019 es van dur a terme unes obres de restauració de la torre amb l’objectiu de recuperar el seu aspecte interior, habilitant-hi una escala per fer-la accessible i convertir-la en un mirador, des d’on es poden veure unes vistes espectaculars.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Deixa un comentari