1er -Novullpagar Popular- al Maresme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/05/2012

El grup de treball de -Prou Peatges- del Maresme agraeix la participació ciutadana en el 1er.#novullpagar popular del passat 1 de maig. Les mostres de complicitat i adhesió de centenars de vehicles a la campanya va fer possible una jornada reivindicativa massiva contra els peatges amortitzats, posant sobre la taula el descontentament de la ciutadania.


A partir de les xarxes socials, twitter i facebook, es va fer una crida a la ciutadania per afegir-se a aquesta campanya que pretén el desmantellament dels peatges amortitzats, que són una mostra dels greuges comparatius que patim els catalans, fins i tot reconegut per la mateixa companyia Abertis.


L’èxit de la convocatòria va ser rotund al peatge de Vilassar, mostra del descontent dels maresmencs davant d’aquesta situació injusta, i que va superar les expectatives. Segons les fonts consultes van participar entre 500 i 700 vehicles i les retencions van ser fins a 3 km. Això sí, dins d’un ambient pacífic i festiu que va donar un xic de color a aquesta jornada reivindicativa.


Segons conductors Abertis va aixecar barreres en més d’un punt, tot i així la companyia Abertis ho nega, assegurant que no s’ha produït en cap cas.


En referència a les amenaces del Govern que si els conductors incompleixen la llei el Servei Català de Trànsit ha de posar una multa, només aclarir que jurístes consultats estan d’acord en què no hi ha cap fonament jurídic per multar els #novullpagar. Per això emplacem al govern a què doni explicacions i si existeix aquesta normativa que l’expliqui amb claredat a la ciutadania, especificant els articles de quina llei s’incompleixen i no parlar amb verbs condicionals que només porten a confondre a la ciutadania.


El grup de treball de Prou Peatges al Maresme va mínimament organitzar la convocatòria. Va indicar dos punts de trobada en la comarca: A Mataró, davant d’Hotel Ibis i a El Masnou al costat dels Laboratoris Cusí, amb la finalitat de trobar-se en el peatge de Vilassar.


Prou Peatges Maresme es presenta a la ciutadania com una organització transversal, oberta i independent, creada amb gent de la comarca, que vol acabar amb uns peatges amortitzats des de fa anys. La nostra autopista té 43 anys i segons càlculs els ingressos superen la inversió en 30 vegades.


Atès ser una organització transversal i oberta a la ciutadania, van donar suport la Plataforma Preservem el Maresme i la Coordinadora No N-II, entre d’altres, les quals van fer una crida a la ciutadania per participar en aquest acte reivindicatiu d’insubmissió en resposta al greuge que representa a la ciutadania. Des d’aquestes dues plataformes és vol fer extensiu el missatge i animar a totes les entitats, associacions, plataformes i grups de tots els colors del Maresme a integrar-se en Prou Peatges Maresme.


També volem aprofitar per felicitar i agrair el comportament i dedicació de les forces de seguretat, sobretot als Mossos d’Esquadra que van vetllar perquè tot transcorregués sense cap incident.


I només ens resta dir que després d’aquest petit èxit, no volem defallir i volem continuar treballant aquestes complicitats, intentant difondre i generalitzar el #novullpagar.


També volem aprofitar per convidar a tothom al 2on. #novullpagar popular que tindrà lloc el proper 20 de maig, al mateixos llocs de trobada (Hotel Ibis de Mataró i Laboratoris Cusí del Masnou).


Arriba un dia que has de dir prou. Prou peatges amortitzats i prou espoliació. Si volem, podem.

Deixa un comentari