Publicat el 12/02/2016

Aquesta setmana s´han fet les primeres collites als horts solidaris comunitaris. Aquests horts formen part d´un projecte de l´Àrea de Serveis Socials i Càritas de la Parròquia de Sant Cristòfol basat en el conreu per a l´autoconsum i destinat a persones aturades de llarga durada a les quals s’ofereix la formació necessària per poder treballar els horts i assessorament i suport continuat.

Els horts solidaris fan possible que aquestes persones puguin portar a terme una activitat lúdica, productiva i formativa,  alhora que es fomenta el treball col·lectiu i la participació directa en la presa de decisions.
Les persones participants en el projecte han de complir uns compromisos, com ara mantenir l´hort i voltants ben nets, assistència i puntualitat en els horaris establerts per treballar l´hort o rebre formació, tenir cura de l´espai i les eines o respectar els membres del grup.

La primera collita ha estat d´espinacs i ben aviat ja s´hi podran collir altres verdures o llegums, com ara bledes o faves. Alhora, els participants ja hi han començat a plantar patates i maduixes. Un cop feta la collita, el producte es reparteix entre les persones participants en el projecte i, si hi ha excedent, s´ofereix al centre DISA Premià. 

Deixa un comentari