Publicat el 13/09/2022

L’N-II quedarà tallada al trànsit de vehicles entre Montgat i Vilassar de Mar però s’habilitarà un carril per circular en bicicleta, en patinet o a peu

 

 

 

L’Ajuntament de Vilassar de Mar se suma, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat. Ho fa aquest diumenge 18 de setembre amb la celebració de la 11a Pedalada popular per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Com ja es va fer l’any passat, la Pedalada transcorrerà per l’N-II, en el tram comprès entre la carretera d’Argentona i la Ronda Vilassar, amb sortida des de la plaça de l’Ajuntament, en un circuit d’uns 6 km, que farà dues voltes.

La Pedalada, organitzada per les regidories de Mobilitat, Medi Ambient i Esports de l’Ajuntament, porta per lema “Combina i mou-te!”, posant l’accent en la intermodalitat i animant la ciutadania a moure’s de manera sostenible combinant els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, en el benefici de la nostra salut i del medi ambient.

Les persones que vulguin participar a la pedalada hauran de portar casc i presentar-se a les 9.30 del matí a la plaça de l’Ajuntament per fer la inscripció. Aquelles persones que no tinguin bicicleta, poden contactar amb la botiga Corriol (tl. 93 759 34 33), que col·labora en l’esdeveniment.
Enguany, com a novetat i amb la voluntat de fer-la més inclusiva, es comptarà amb un tàndem, que podran fer servir persones invidents i també persones amb certa dificultat motriu, i amb un tricicle que podran fer servir persones amb mobilitat més limitada.

Un cop finalitzi la Pedalada, sobre les 11 del matí, es donarà inici als tallers infantils per seguir sensibilitzant sobre els beneficis de l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a Vilassar de Mar: no contamina, és econòmica, és saludable, és silenciosa i és accessible a gairebé totes les edats.
En el tram de l’N-II (costat muntanya), entre la ctra. de Cabrils i el Museu Enric Monjo, s’instal·laran diferents carpes amb activitats per als més menuts com ara un taller de pinta i retalla per conèixer les parts d’una bicicleta, un altre de reparació de pneumàtics, un circuit amb obstacles o un circuit amb pedals, entre d’altres.

L’activitat compta amb la col·laboració de la botiga Corriol, el Club Ciclista Vilassar de Mar, els Ssstrèpits de l’AVAL i l’associació Voluntaris Nou Vent.

Tall N-II entre Montgat i Vilassar de Mar
Els municipis de Montgat, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar, en l’àmbit de la pacificació de la N-II, han organitzat un tall sincronitzat de la carretera el mateix diumenge 18 de setembre, de 10 a 14 hores.
L’N-II quedarà tallada al trànsit de vehicles entre aquests municipis però s’habilitarà un carril per circular en bicicleta, en patinet o a peu per a totes aquelles persones que s’hi vulguin sumar.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Mar

 

 

Deixa un comentari