Publicat el 10/12/2017

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio s’ha convertit en una iniciativa solidària única, que compta amb la implicació activa del conjunt de la societat

Des del 1992 els mitjans públics de la CCMA llancen una crida a favor de la sensibilització social i la recerca biomèdica sobre malalties greus i cròniques, a la qual la ciutadania respon amb entusiasme amb iniciatives de participació molt diverses.
De cara al futur la recerca encara té molts reptes importants: s’han de trobar noves eines de diagnòstic ràpid que permetin fer un tractament immediat, s’han de descobrir nous antibiòtics capaços de combatre els bacteris resistents, s’han d’aconseguir noves vacunes… Tot el que calgui per poder curar un grup de malalties que poden afectar tothom.

Cal seguir avançant en la investigació i per això l’edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio d’aquest any estarà dedicada a les malalties infeccioses. Com sempre, t’hi esperem. La Marató diu molt de tu.

El disc de la Marató
La proposta musical del disc és versionar en català cançons d’estils i gèneres tan diferents com ho són els seus intèrprets. Cançons que parlen i dibuixen situacions a l’entorn de la solidaritat, el dolor, donar suport i acompanyar, el patiment, la incertesa, la pèrdua, l’esperança, el record, l’altruisme, l’amistat, la generositat, el fet de compartir, etc.
Per primer cop en la història d’“El disc de La Marató” totes les cançons s’han adaptat al català per primera vegada, excepte les dues que ja ho eren originalment i el tema instrumental que forma part de la banda sonora de l’espot de La Marató. El disc conté 19 cançons,
La tretzena edició d’“El disc de La Marató” ja està a la venda des del diumenge 3 de desembre, al preu de 10 euros. En format digital, també es podrà comprar a iTunes.

El llibre de La Marató
Deu anys després del primer, es vol continuar donant suport a aquest  projecte solidari . Una nova edició “10 anys, 10 histories, 10 autors”, ja es troba a les llibreries, publicada per Columna.

Víctor Amela, Marc Artigau i Queralt, Jenn Díaz, Martí Gironell, Helena Garcia Melero, Pilar Rahola, Gemma Ruiz, Care Santos, Sílvia Soler i Albert Villaró, de manera desinteressada, han volgut participar-hi cedint els seus relats, les seves paraules, en aquest acte ambiciós de solidaritat i valors per una causa: les malalties infeccioses, com ara l’hepatitis, la sida, la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi.
Gràcies a l’evolució en la investigació, s’han aconseguit grans avenços en la medicina, però cal contribuir a la recaptació de fons per prevenir, tractar i curar aquests tipus de malalties que, segons els experts causen una de cada tres morts al món i representen un problema important de salut pública.
Perquè la investigació pot canviar la història.
De les nou edicions d’“El llibre de La Marató” publicades fins ara, des del 2008, s’han venut un global de 95.470 exemplars. En aquestes edicions, hi han participat un total de 105 autors. A més, durant l’edició del 2016, nou artistes (dibuixants, il·lustradors/pintors) van oferir desinteressadament la seva obra per tal de sincronitzar-la amb els relats.
La d’aquest any compta també amb una il·lustració per a cada relat, que ha fet Antònia Arrom. Comptant el total de les deu edicions, sumen una participació de 115 autors.

Spot: http://www.ccma.cat/tv3/marato/la-campanya/2017/1010/

Vídeo divulgatiu:  http://www.ccma.cat/tv3/marato/conferencies-educatives/2017/911/

Dossier del llibre i el disc de la Marató: http://statics.ccma.cat/multimedia/pdf/3/3/1510906125833.pdf

 

 

Deixa un comentari