Publicat el 12/02/2016

Aquesta nova edició del Festival oferirà als espectadors la possibilitat de veure una selecció dels millors mags actuals fins al diumenge 6 de març. 

Els tres teatres públics de Badalona –Zorrilla, Principal i Blas Infante– acolliran diversos espectacles de màgia, tot i que el Festival ha programat nombroses activitats arreu de la ciutat.

Aquesta edició del Festival arriba marcada pel centenari del naixement del mag badaloní Li-Chang –Joan Forns i Jordana (1916-1998)– per la qual cosa s’han preparat i creat espectacles únics per a l’aniversari.

El Festival s’obre amb màgia i humor

La primera de les actuacions del Festival serà demà dissabte 13, al Teatre Principal, a les 21 hores, i serà en un format de cafè teatre amb regust de cabaret tot combinant l’humor amb la màgia de prop. Es tracta d’un espectacle inèdit creat per a l’ocasió, dirigit per Enric Magoo i amb la participació de l’humorista Pep Plaza i els mags Isaac Jurado i Dani DaOrtiz. 

Enginy i màgia al Teatre Blas Infante

El diumenge 21 de febrer, a les 18 hores, el Teatre Blas Infante acollirà l’espectacle de l’il·lusionista Charlie Mag, que barrejarà jocs d’enginy i humor en mig d’una penombra on els elements apareixen i desapareixen.

La Gala Internacional de Màgia

Com ja és tradicional, el plat fort del Festival és la Gala Internacional de Màgia, que en aquesta edició comptarà amb les actuacions de mags de Catalunya (Mag Txema), Cuba (Ernesto Plana), Ucraïna (Double Fantasy), França (Kenis Murat), Bèlgica (Sebastien Dethise) i Aragó (Pepín Banzo, que també farà de presentador). Hi haurà quatre representacions de la Gala Internacional de Màgia: divendres 26, a les 21 hores; dissabte 27, a les 21 hores; i diumenge 28, a les 12 i a les 19 hores.

La Gala Solidària de Màgia

Un any més, el Festival inclou una Gala Solidària de Màgia. La cita serà el diumenge 6 de març, a les 18 hores, al Teatre Blas Infante. La funció presentarà l’espectacle ‘Solidarimàgia’ i servirà per recaptar fons per anar a fer màgia a les zones més empobrides de la República Dominicana. L’espectacle anirà a càrrec de tres joves mags catalans: Christian Cooker, Manu Ilari i Maria Altés. 

Menció honorífica al Fakir Kirman

El Faquir Kirman (Josep Miret) ha estat la persona escollida per rebre la menció honorífica que cada any concedeix l’organització a alguna persona vinculada al món de la màgia i l’espectacle. El premi se li atorgarà públicament durant la Gala del diumenge 28 de febrer, a la sessió de tarda.

El motiu pel qual se li ha concedit aquesta menció és en reconeixement a la seva carrera artística i trajectòria professional amb més de 50 anys als escenaris. En ocasions anteriors, la menció l’han rebuda els propietaris dels establiments Màgicus i El Rei de la Màgia; els mags Joan Nieto “Gargot”, Xevi i Màgic Andreu, la capsa de ‘Magia Borràs’, Ediciones Marré i Juan Tamariz.

Altres activitats

L’extensa programació del Festival es completa amb tota una sèrie d’activitats relacionades amb el món de la màgia. Hi haurà actuacions de màgia a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol; a l’Escola d’Educació Especial Llevant; a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona; al Centre Cultural l’Escorxador Nau 3; així com a diversos establiments comercials col·laboradors del Festival.

També hi haurà dos tallers infantils de màgia a la Biblioteca Can Casacuberta i a la Biblioteca Pomar, adreçats a nens i nenes de 6 a 11 anys. La Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté acollirà el dijous 3 de març, a les 17.30 hores, la conferència “La Màgia, un recurs per aprendre i emocionar”, a càrrec de Marta Lairisa i el mag Sergio Rodríguez que servirà per presentar la màgia com un recurs educador innovador i creatiu.

Finalment, el programa ‘TRIA33’, de Televisió de Catalunya, estrenarà el documental ‘Li-Chang, el dimoni groc’, amb motiu del centenari del naixement d’aquest mag badaloní.

Deixa un comentari