Publicat el 02/11/2016

El Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3 va acollir, el passat dia 3, la presentació del nou Cicle de teatre amateur “Badalona es mostra”, una nova proposta cultural que recupera la tradició del teatre amateur a la ciutat amb l’objectiu de crear un espai de trobada entre les companyies badalonines. El cicle inclou 15 representacions de diferents gèneres que es representaran a diversos equipaments de la ciutat i que aniran a càrrec de les 16 companyies participants. 

La programació es desenvoluparà entre el 4 de novembre i el 16 de desembre i inclou obres de comèdia, teatre d’autor, creacions pròpies, musicals, teatre de l’absurd, intriga, vodevils i clàssics. Els muntatges recorreran equipaments de la ciutat com el Casal Cívic de Pomar, El Centre Cívic La Salut, el Centre Cívic La Colina, el Centre Cultural l’Escorxador – Nau 3, el Teatre de l’escola dels Salesians i el Casal Gent Gran de Sant Crist. 

La presentació del cicle “Badalona es mostra” ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; de la quarta tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater; i de representants de les companyies participants.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat que “el teatre a la ciutat té una presència molt important i aquest cicle és la culminació d’un treball intens comunitari entre totes les companyies participants”. “Durant aquests dos mesos podrem gaudir d’un ampli programa amb espectacles teatrals, tallers i exposicions que dinamitzarà l’àmbit cultural badaloní”, ha afegit.
Per la seva banda, la quarta tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, ha afirmat que “la voluntat del govern és que aquesta nova mostra de teatre amateur sigui estable i tingui continuïtat”. Per a la regidora cal destacar també la importància de la ‘”cuina” del projecte. “Les companyies de teatre amateur de la ciutat s’han retrobat i han creat un espai on confluir i relacionar-se i treballar plegades en l’organització de la mostra. Els participants són agents protagonistes actius de la cultura badalonina i, per tant, també del ‘Badalona es mostra’, que actua com a esdeveniment amb magnitud de ciutat que dinamitza l’entorn comunitari i cultural de les persones implicades”, ha assegurat Laia Sabater.
Les companyies participants provenen de diversos barris de la ciutat com la Colina, Centre, Morera, Progrés, Sant Roc, Sant Crist, Pomar, Llefià i Casagemes.
“Badalona es mostra” també inclou exposicions i tallers de teatre.

Exposicions
– “Badalona es mostra. L’Exposició”, romandrà oberta del 4 de novembre al 16 de desembre, al Casal Cívic de Pomar (av. Sabadell, s/n). Mostra un recorregut pels antecedents i orígens del cicle que té com a precedent la Mostra de Teatre Jove de Badalona (2002-2011).

– “El teatre del cos” és el títol de l’exposició que es podrà visitar al Centre Cívic la Morera (av. Bac de Roda, 42-48), del 2 al 25 de novembre.

– “Diorama teatral”, del 4 de novembre al 16 de desembre, al Centre Cívic Dalt la Vila (Germà Bernabé, 1-7).

Tallers
– Taller d’interpretació teatral. Al Casal Cívic de Llefià (carrer de la Pau, 23), els dies 8,15 i 22 de novembre, de 19 a 21 hores. A les sessions es treballaran les tècniques d’improvisació, la construcció del personatge i l’aproximació al text teatral.

– Taller de cant en el teatre musical. Al Casal Cívic de Llefià (carrer de la Pau, 23), els dies 10,17 i 24 de novembre, de 19 a 21 hores. A les sessions es treballarà amb repertori de teatre musical, pel·lícules musicals i adaptacions de grups musicals populars al teatre.

Altres activitats
– Acte de cloenda. El cicle inclou un acte de cloenda que tindrà lloc el divendres 16 de desembre, a les 20 hores, al Teatre Blas Infante. En aquesta gala, els espectadors podran gaudir d’una producció especialment preparada per a l’ocasió per dues de les companyies participants (Art en Acció i Taller de Teatre del Casal Cívi de Llefià) com a reconeixement a totes les companyies que faran possible aquest nou cicle teatral. Es farà una posada en escena en forma de petits esquetxos i un número musical final.

– La Xarxa Municipal de Biblioteques també se suma al cicle teatral amb els aparadors teatrals on es podran consultar documents relacionats amb les obres i temàtiques de la mostra d’enguany.

– L’Espai Betúlia acollirà el 28 de novembre un col·loqui sobre el teatre a les presons i el 19 de desembre una activitat sobre l’experiència de festivals de teatre a altres localitats com Igualada, Girona i Tarragona.

Deixa un comentari