15 municipis catalans participen en el programa Viles Florides | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 03/01/2012

El passat mes de juny, la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) va presentar el programa Viles Florides, una iniciativa pionera a l’Estat per distingir i premiar els municipis que millor gestionen els seus espais verds i enjardinats. A dia d’avui ja són 15 els municipis que s’han inscrit al programa i més d’una vintena els que han manifestat la seva intenció de participar el 2012.
Les localitats han elaborat un pla d’actuació per millorar la qualitat de vida i impulsar la seva  imatge.  La iniciativa és pionera a l’Estat. Hi participen localitats de 9 comarques diferents:
Cabrils
(Maresme), Calonge (Baix Empordà), Cardedeu (Vallès Oriental),  Celrà (Gironès), Guissona (Segarra), Montellà i Martinet (Cerdanya), Premià de Dalt (Maresme), Roses (Alt Empordà), Sant Hilari Sacalm (Selva), Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), Santa Susanna (Maresme), Vallgorguina (Vallès Oriental), Vila-sacra (Alt Empordà), Vilabertran (Alt Empordà) i Vilassar de Mar (Maresme).
 L’organització del programa valora molt positivament aquests primers mesos de recorregut per la bona acollida que ha tingut en els municipis i per les primeres actuacions estan portant a terme els participants.
Els objectius del programa, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme, són: millorar la qualitat de vida dels ciutadans, millorar l’aspecte i la sostenibilitat dels municipis i potenciar el turisme, entre d’altres.
Un jurat format per professionals del sector i del món acadèmic atorgarà el proper mes de maig les distincions del programa en funció de l’estratègia d’actuació dels participants en el seu patrimoni vegetal, la gestió sostenible dels espais verds i la promoció d’activitats de conscienciació ambiental i potenciació del turisme.
Viles Florides és el primer any que es posa en marxa però compta amb precedents internacionals com Villes et Villages Fleuris (França) o Comuni Fioriti (Itàlia) que s´han convertit en elements clau de la seva estratègia turística i de millora del benestar ciutadà.

Deixa un comentari