14a Setmana de la Gent Gran, del 22 al 30 de setembre, la gent gran és protagonista a Vilassar de Mar | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/09/2012

La 14a Setmana de la Gent Gran, organitzada per la Regidoria de Serveis Socials, Família i Gent Gran, comptarà enguany amb una vintena d’activitats que entre el 22 i el 30 de setembre mostraran les habilitats i capacitats dels avis i àvies de Vilassar de Mar en camps tant diversos com la música, la interpretació, els jocs, les manualitats o l’art de fer truites.
Enguany l’homenatge a la gent gran del poble coincideix amb l’any europeu de l’envelliment actiu i la solidaritat entre generacions, motiu pel qual algunes de les activitats programades vinculen avis amb infants, diferents generacions que poden aprendre una de l’altra.
El 29 de setembre el grup de gent gran Musical d’Or, dirigit per Rafael Pugibet, interpretarà per darrer cop l’espectacle musical “Moments estel•lars de la sarsuela”, en el qual participen una trentena de persones. Les entrades, al preu de 5 euros, es podran adquirir de forma anticipada el 25 de setembre a la taquilla de l’Ateneu, de 6 a 8 de la tarda. Tota la recaptació d’aquest espectacle es destinarà a Càritas Vilassar de Mar.
L’Ajuntament recorda que si alguna persona té problemes de mobilitat i vol assistir a algun acte, ho pot sol•licitar trucant a l’Escola Nàutica, al 93 754 05 00.


PROGRAMA D’ACTES:


DISSABTE 22 DE SETEMBRE
A les 6 de la tarda Cantada d’havaneres i rom cremat, a càrrec del grup Cremat de garbí.
Lloc: Centre Cívic del Passeig


A les 10 de la nit Representació de l’obra de teatre “L’Hostal de la Glòria”, de Josep Maria de Sagarra, a càrrec de La Tropa Teatre.
Direcció: Joan Ramon
Lloc: Ateneu Vilassanès
Preu de l’entrada: Socis i majors de 65 anys: 6 euros. Públic en general: 8 euros.
Venda anticipada d’entrades: el 19 de setembre de 7 a 9 del vespre a l’Ateneu, i una hora i mitra abans de la representació


DIUMENGE 23 DE SETEMBRE
A les 6 de la tarda Representació de l’obra de teatre “L’Hostal de la Glòria”, de Josep Maria de Sagarra, a càrrec de La Tropa Teatre.
Direcció: Joan Ramon
Lloc: Ateneu Vilassanès
Preu de l’entrada: Socis i majors de 65 anys: 6 euros. Públic en general: 8 euros.
Venda anticipada d’entrades: el 19 de setembre de 7 a 9 del vespre a l’Ateneu, i una hora i mitra abans de la representació.


DILLUNS 24 DE SETEMBRE
A les 11 del matí Festa a la Residència Vida als Anys. Jornada de portes obertes.


A les 5 de la tarda Festa al Centre Cívic del Passeig. Exposició de pintura i berenar ofert pel centre.


A les 6 de la tarda Taller demostració de Bollywood, a càrrec de Georgina Vega, professora de ball. Les classes de dansa Bollywood inclouen una combinació tècnica, energia i interpretació que transmeten alegria i diversió en cada coreografia.
Lloc: plaça de l’Era.


DIMARTS 25 DE SETEMBRE
De les 9 a les 12 del migdia Campionat de petanca. Lloc: plaça del Círcol.


A les 10 del matí Festa al Centre Cívic Lluís Jover. Taller de manualitats a càrrec d’Helena Cayuela, Aperitiu ofert pel centre.


A les 4 de la tarda Festa al Casal de Curació. Jornada de portes obertes al centre, amenitzat amb actuacions musicals.


DIMECRES 26 DE SETEMBRE
De les 9 a les 12 del migdia Final del campionat de petanca. Lloc: plaça del Círcol


Durant tot el dia Intercanvi de casals de gent gran, Navàs-Vilassar de Mar


A les 6 de la tarda Lectura en veu alta: Nens i nenes del club de lectura infantil llegeixen textos sobre avis i néts. Lloc: Sala d’actes de la Biblioteca Municipal E. LluchDIJOUS 27 DE SETEMBRE
A les 4 de la tarda Campionat de botifarra, escacs i dòmino. Lloc: Centre Cívic del Passeig


A les 4 de la tarda Festa a la Casa Pairal. Jornada de portes obertes, actuació i xocolatada


A les 6 de la tarda Taller: petita introducció al Fengshui, a càrrec de Sílvia Vázquez. El fengshui és una tècnica mil·lenària xinesa que ens ensenya a treballar amb l’energia perquè puguem potenciar totes les zones beneficioses de casa nostra i harmonitzar les més conflictives convertint-les en espais especials i plens de llum. Lloc: Centre Social Mn. Josep M. Galbany


DIVENDRES 28 DE SETEMBRE
De les 10 del matí a 1 del migdia Programa de ràdio en directe. Vilassar Ràdio oferirà el magazín de matí “Parlant de tot” en directe des de la plaça de l’Ajuntament. Inclourà l’espai “Els nostres avis”.


A les 12 del migdia VI Concurs de truites. Lloc: plaça de l’Ajuntament. Al final de l’acte hi haurà una petita degustació. Inscripcions: a l’Escola Nàutica fins al 27 de setembre.
Bases del concurs:
L’organització posarà a disposició de cada participant un fogonet, els ous i l’oli perquè es pugui elaborar la truita.
Cadascú s’haurà de portar de casa la paella, els estris i els ingredient que hi posarà, que podran ser prèviament cuinats a casa.
Es disposarà de 20 minuts per a l’elaboració.
– El jurat estarà format per: l’Àvia Remei (cuinera), Maria Serrat (cuinera del Gran Chef-cuina tradicional), Pepi Bruguera (presidenta de Vilassar Comerç) i Xavier Iglesias (Carns Montserrat).
– Hi haurà quatre premis, un dels quals a la truita més original:
 -1r premi: val de 125 euros per comprar en botigues del poble.
 – 2n premi: tour gastronòmic per menjar en quatre restaurants del poble: bar restaurant Tapes Bo, restaurant El Terral, restaurant Casa Juan i l’Inèdit.
 – 3r premi: val de 75 euros per comprar en botigues del poble.
 – Premi a la truita més original: 1 menú per a 4 persones ofert pel Gran Chef, cuina tradicional (pl. Vicenç Martí, 1).


Amb la col·laboració de Gran Chef-cuina tradicional, Forn de pa Bargalló, Can Serrat, Vilassar Ràdio, Voluntaris Nou Vent i Carns Montserrat.


A les 4 de la tarda Final del Campionat de botifarra, escacs i dòmino. Lloc: Centre Cívic del Passeig.


A les 5 de la tarda Festa a la Residència Front Blau. Jornada de portes obertes, taller de músicoteràpia i berenar. Lloc: Torrent del porxo, 12, davant el baixador de Renfe de Cabrera de Mar)


A les 7 de la tarda Cantada d’havaneres amb el grup Mestre d’Aixa. Acte patrocinat per Discap-Vicamar, amb el suport de “La Caixa”. Entrada gratuïta. Lloc: Sala Roser Carrau-Espai Cultural Can BisaDISSABTE 29 DE SETEMBRE
A les 11 del matí Lliurament de premis dels campionats de botifarra, escacs, dòmino i petanca. Lloc: Centre Cívic del Passeig


A les 11 del matí Què és el Facebook? Taller per a avis acompanyats d’un nét/a. Aprèn com utilitzar aquesta xarxa social amb l’ajuda del teu nét (els acompanyants cal que siguin majors de 14 anys). Lloc: sala multimèdia de la Biblioteca Municipal E. Lluch. Inscripcions: a la mateixa biblioteca.


A les 6 de la tarda Espectacle musical “Moments estel·lars de la sarsuela” (Última representació), a càrrec del grup de gent gran Musical d’Or. Direcció: Rafael Pugibet. Lloc: Ateneu Vilassanès. Preu de l’entrada: 5 euros. Tota la recaptació d’aquest acte anirà a Càritas Vilassar de Mar.
Venda anticipada d’entrades: dimarts 25 de setembre, de 6 a 8 de la tarda, a l’Ateneu Vilassanès.


DIUMENGE 30 DE SETEMBRE
A les 11 del matí Missa solemne amb la participació del Cor parroquial. Lloc: Església parroquial


A les 2 del migdia Dinar de germanor, servit per Carns Boher amb la col•laboració de Caves Gramona i Pastisseries Falgueras. Ball amb el conjunt “Orgue de gats”. Lloc: Pista annexa del Pavelló d’Esports Municipal Paco Martín. Aforament limitat.
Preu del tiquet: 13 euros.
Venda de tiquets del dinar:
– Àrea de Serveis Personals: Escola Nàutica, c. Sta. Eulàlia, 40 (93 754 05 00)
– Centre Cívic Lluís Jover: Lluís Jover, 22 (93 750 28 43)
– Centre Cívic del Passeig: Camí Ral, 19 (93 759 02 38)
– Parròquia de Vilassar de Mar: Despatx parroquial (c. Montserrat, 36), dimarts i dijous de 6 a 8 de la tarda i a la Rectoria (c. Sant Roc), de dilluns a divendres d’11 a 2 del migdia (93 750 15 19)

Deixa un comentari