Publicat el 20/11/2017

La Fundació Iluro rep un premi de la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme com a promotora de la restauració parcial de la casa Coll i Regàs

El guardó pren especial rellevància a l’estar englobat en els actes de celebració de l’any commemoratiu del naixement de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch.

El passat dissabte dia 11 de novembre, en un acte a la casa Coll i Regàs de la Fundació Iluro, va celebrar-se la lectura dels veredictes i lliurament de guardons de la 14a edició dels Premis Puig i Cadafalch, el 2n Premi Puig i Cadafalch del Maresme i la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme.
L’acte estava organitzat pel Servei d’Urbanisme, Patrimoni i Habitatge de l’Ajuntament de Mataró i Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Demarcació de Barcelona.

Durant l’acte, presidit per l’alcalde de Mataró, el Sr. David Bote, i pel Sr. Lluís-Xavier Comerón, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, es va atorgar un dels guardons de la 5a Mostra d’Arquitectura del Maresme a la RESTAURACIÓ PARCIAL DE LA CASA COLL I REGÀS, en la modalitat d’intervencions parcials que inclou intervencions de restauració. Tot i gaudir d’un molt bon estat de conservació, el pas del temps i la falta de manteniment van propiciar necessitats d’actuació.
Durant l’any 2016, s’han realitzat intervencions, amb l’objectiu de recuperar l’esplendor de l’edificació original i assegurar les garanties de seguretat per a usuaris i vianants. S’han tractat patologies existents a la façana i coberta de l’edificació.

Les restes conservades han permès l’obtenció de la plantilla per la restitució del motiu ornamental dels esgrafiats i, mitjançant l’aplicació de tècniques artesanals, s’ha pogut reproduir fidelment el revestiment.

El jurat ha cregut oportú introduir la modalitat de RESTAURACIÓ entenent que la rehabilitació arquitectònica afecta aspectes més globals de l’edifici rehabilitat com: aspectes constructius, estructurals, de disseny dels espais, de distribució, tancaments, adequació als possibles nous usos, etc…
En aquest cas l’obra seleccionada es centra en la restauració d’una part de l’edifici, en concret de la façana.

Deixa un comentari