13a Festa del Pèsol a Llavaneres, es farà del 26 al 29 d´abril | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 20/04/2012

Llavaneres no faltarà a la cita de la Festa del Pèsol 2012. Del 26 al 29 d’abril, el municipi tornarà a fer bandera del seu producte d’horta més preuat, el pèsol garrofal, que per les seves característiques, la seva dolçor i la seva textura, s’ha guanyat el sobrenom de la perla verda del Maresme. La Mostra Gastronòmica que acompanya la Festa del Pèsol se servirà en una desena de restaurants fins el dia 29 d’abril.
La novetat d’aquest 2012 és el lliurament del primer guardó de la Coca d’Or, en el transcurs del sopar de gala. El reconeixement s’afegeix al Pèsol d’Or, que enguany arriba a la sisena edició. Com en el cas del pèsol, es tracta de premiar personalitats que hagin contribuït a promoure o impulsar la coca de Llavaneres.
Actes de la 13a Festa del Pèsol de Llavaneres:
– Sopar de Gala:
Serà l´activitat que obrirà la Festa Pèsol el dijous 26, a les 21 hores. Durant el transcurs del sopar es lliurarà el 6è Pèsol d’Or i la Coca d’Or.
– Taller de cuina. El divendres 27 al matí i aprofitant el mercat setmanal, el passeig de la Mare de Déu de Montserrat es convertirà en una cuina. L’associació La Dona per la Dona s’encarregarà un any més d’ensenyar a cuina la recepta dels pèsols ofegats de Llavaneres.
– Ca l´Alfaro: Aquest parc emblemàtic tornarà a acollir els actes centrals de la Festa del Pèsol, amb l´exposició i venda de pèsol garrofal i productes de les hortes de Llavaneres, a més d´altres productes dels comerciants locals i la degustació popular del diumenge al matí. Serà el cor de la fira, que obrirà dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20.30 hores, i diumenge de 10 a 15 hores, i també d’un seguit de propostes d’animació infantil i de la presentació de dos projectes molt interessants: el treball Llavaneres 360º i la Guia Audiovisual del Maresme.
– Mostra Gastronòmica: Tampoc falten a la cita els restauradors que, durant tres setmanes, estan oferint menús especials amb el pèsol com a ingredient estrella de les seves cartes, i amb la coca de Llavaneres com a postres d’excepció. El preu mitjà és d’uns 35 euros per comensal.
http://www.santandreudellavaneres.cat/document.php?id=5587

Deixa un comentari