Publicat el 06/02/2018

El plat fort del Carnaval, la rua, sortirà el dissabte 10 de febrer a les 19 h del carrer Sant Artur i finalitzarà a la plaça Josep Tarradellas

13 comparses i un total de 694 persones són les que desfilaran aquest dissabte a la rua de Carnaval, omplint els carrers de colors, ball i música. Tres de les comparses superen el centenar de components. Com en edicions anteriors es concediran premis de 700, 600, 500, 400 i 300 € a les 5 primeres comparses, un premi Toni Linares a la millor carrossa, que consistirà en una escultura i un premi en metàl·lic de 700 €, un premi de 200 € a la millor reina i un premi per votació popular a la simpatia.

El plat fort del Carnaval, la rua, sortirà el dissabte 10 de febrer a les 19 h del carrer Sant Artur i transcorrerà per Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo, Mestral i finalitzarà a la plaça Josep Tarradellas, espai on cada comparsa farà una exhibició final d’una durada de dos minuts com a màxim. El jurat puntuarà l’originalitat, vestuari, coreografia i l’atractiu de la comparsa. Enguany, el ball de Carnaval es farà al Pavelló d’Esports Municipal Paco Martín amb entrada gratuïta i la música del grup de versions Fugados de Alcatraz i un DJ.
Tot i que la rua és un dels actes més esperats i participatius, el tret de sortida a la festa es donarà Dijous Gras amb l’arribada del Rei i la Reina del Carnaval amb berenar de botifarra d’ou, a la plaça de l’Ajuntament. Dissabte al matí, la programació seguirà amb un carnaval infantil a la plaça Picasso, i a la tarda, amb la gran rua; el diumenge es celebrarà el Carnestoltes de Firobi a la plaça Picasso, i el dimecres 14 de febrer la festa es clourà amb l’enterrament de la sardina, que comptarà amb un cercavila i la lectura del testament del Rei Carnestoltes, tot amb dol rigorós.

PROGRAMACIÓ CARNAVAL
8 de febrer

17.30 h Arribada del Rei Carnestoltes i inici del Carnaval 2018. Carnaval infantil i berenar amb botifarra d’ou. Plaça de l’Ajuntament. (Firobi)

10 de febrer
12 h Carnaval infantil amb Revolució!, a càrrec de la Cia. Pentina el Gat. Plaça Picasso
18.30 h Concentració de les comparses. Sant Artur
19 h Pregó del Rei Carnestoltes i Gran Rua 2018. Recorregut: Sant Artur, Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo, Mestral i plaça Tarradellas, on tindrà lloc l’exhibició final23 h Ball de disfresses amb el grup de versions Fugados de Alcatraz i DJ, coronació de la Reina del Carnaval 2018 i lliurament de premis. Pavelló d’Esports Municipal Paco Martín

11 de febrer
12 h Arribada del XLI Carnestoltes Firobi, amb l’espectacle Ball Salats Toltes!, a càrrec de la Cia. Encara Farem Salat. Plaça Picasso

14 de febrer
19.30 h Enterrament de la sardina. Concentració a Can Bisa i cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes. Es prega dol rigorós. (AVAL, Firobi i Regidoria de Cultura i Festes Populars)
 

 

 

Deixa un comentari