Publicat el 17/10/2017

L’objectiu d’aquest projecte és motivar aquests alumnes, ajudar-los a superar l’ensenyament obligatori i alhora estimular els seus interessos professionals i laborals

El projecte Horitzó compleix 15 anys amb 13 alumnes de 4rt d’ESO dels dos instituts del municipi, que a partir de demà 18 d’octubre, iniciaran la seva primera experiència en el món del treball. L’objectiu d’aquest projecte és motivar aquests alumnes per tal de prevenir l’absentisme i l’abandó prematur dels estudis, ajudar-los a superar l’ensenyament obligatori i alhora estimular els seus interessos professionals i laborals.

Aquest dimarts 17 d’octubre s’ha fet a l’Ajuntament l’acte de signatura dels convenis de col·laboració amb els dos instituts de secundària, el Vilatzara i el Pere Ribot, amb la presència de l’alcalde, el regidor d’Ensenyament, el personal municipal que coordina el projecte, les directores dels dos instituts, els alumnes participants i els seus pares o tutors. L’alcalde Damià del Clot els ha donat la benvinguda i els ha encoratjat perquè aprofitin un projecte que “desperta inquietuds i nous interessos”.

Enguany s’ofereixen 17 tallers a diferents àrees i serveis municipals i també a comerços del poble. Els tallers proposats estan pensats com un primer contacte amb el món laboral amb l’objectiu d’incentivar els interessos dels joves en aquest àmbit i són els següents: taller de serveis (brigada d’obres i serveis), jardineria (brigada de jardineria), pintura (brigada de pintura), fusteria (brigada de fusteria), educació infantil (Escola Bressol Municipal), biblioteca (Biblioteca Municipal), administració (Vilassar Comerç), atenció sociosanitària (Casal de Curació), comerç (llibreria Índex, floristeria Blanc Estudi Floral i sabateria Zamora), mecànica de bicicletes (Corriol), perruqueria (Ana Aranda), restauració (restaurant el Terral), pastisseria (Sweet 180º), xarcuteria (Can Pocurull), planxa i pintura (Rocauto). Els alumnes, durant el curs escolar, realitzaran tres d’aquests tallers.

Deixa un comentari