12 municipis i 71 restaurants de la comarca a les Jornades de la Cuina del Pèsol del Maresme | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 18/03/2012

Al Maresme es menja bé!. La qualitat dels productes de temporada i de proximitat i l´àmplia oferta de restauració i de serveis que hi ha en cadascun dels trenta municipis ha aconseguit situar la gastronomia maresmenca en un dels principals atractius per al turisme. A aquest fet, hi han contribuït molt activament les jornades gastronòmiques que s´organitzen al voltant dels productes estrella de la terra i del mar. Ara és el moment estel·lar del pèsol. 12 municipis i 71 restaurants participen a l´edició 2012 de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme. 
El president del Consorci de Promoció Turística, Jaume Borrell, el regidor de Promoció Econòmica de l´ajuntament de Mataró, Miquel Rey, i el president del Gremi d´Hostaleria i Turisme, Antoni Graupera, han presentat el fulletó de promoció de les Jornades i han donat el tret de sortida de l´edició local de la cuina del pèsol (les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró). Tots tres han coincidit en la necessitat de treballar plegats (iniciativa privada i pública) per enfortir encara més el gran potencial gastronòmic del nostre territori i dels nostres productes de qualitat. 
El nom Maresme està estretament vinculat, dins l´imaginari col·lectiu, a diferents productes alimentaris i un d´ells és el pèsol, també conegut popularment com “la perla verda del Maresme”.  La iniciativa que fa 18 anys va tenir Caldes d´Estrac de promocionar aquest producte a través d´unes jornades gastronòmiques va tenir tant bona acollida que any rera any s´hi han anat sumant municipis. Aquest 2012, són 12 les poblacions maresmenques que organitzen mostres, degustacions i altres activitats a l´entorn de la cuina del pèsol.
4 municipis: Caldes d´Estrac, Cabrils, Calella i Dosrius van iniciar les jornades gastronòmiques el passat 24 de febrer; Argentona, Mataró, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar comencen el 15 de març; Arenys de Munt i Sant Andreu de Llavaneres ho faran el 24 i el 29 de març respectivament. Tot plegat l´oferta de plats i menús especials amb pèsols del Maresme com a ingredient principal que ofereixen els 71 restaurants participants s´allargarà fins a finals d´abril / principis de maig.
Per promocionar l´oferta gastronòmica i les activitats complementàries que organitza cada municipi, el Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal, a través del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat 8.000 opuscles. Els llibrets també recullen les dades de contacte dels productors de pèsols i diferents receptes proporcionades per restaurants de la comarca per animar tothom a portar els pèsols del Maresme també a la cuina de casa.
http://www.ccmaresme.cat/ARXIUS/2012/PRODUCTESTERRA/jornades_pesol_maresme_2012.pdf

Deixa un comentari