12 municipis del Maresme celebren les Jornades Gastronòmiques Calamarenys | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/10/2012

El Maresme reprèn les seves cites amb la gastronomia i els productes de temporada celebrant el Calamarenys, les jornades gastronòmiques que promocionen la cuina del calamar i que aquest 2012 arriben a la disetena edició. Hi participen 12 municipis i una quarentena de restaurants i establiments culinaris.


Establiments d´Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Caldes d´Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Teià i Vilassar de Mar oferiran del 5 al 28 d´octubre plats especials que tenen com a ingredient principal el calamar. En total, hi participen una quarantena d´establiments culinàris que ofereixen una àmplia i variada oferta de plats i de preus.


A més, Arenys de Mar complementa les Jornades amb un interessant programa d´activitats:


Divendres, 5 d´octubre, a les 19h: Presentació de les jornades gastronòmiques del Calamarenys, a la sala Josep M. Arnau del C.C: Calisay (entrada amb invitació)
Dissabte, 6 d´octubre,
a les 12h: Taller de cuina de calamar al mercat muncipal
Dissabte, 13 d´octubre, a les 12h: Subhasta pública de peix a la plaça de l´Ajuntament
Dissabte, 13 d´octubre, a les 20h: Fideuada popular a la sala polivalent del C.C: Calisay
Divendres, 19 d´octubre, dissabte 20 i diumenge 21 d´octubre: Fira del Calamarenys durant tot el dia a la Pl. de l´Esglèsia
Dissabte, 20 d´octubre, a les 18h: Concurs de tapes amb calamar a la sala polivalent del C.C: Calisay.


El fullet divulgatiu de les XVII Jornades Gastronòmiques CALAMARENYS Maresme 2012 que ha editat el Consorci de Turisme el podeu trobar als establiments participants, a les oficines municipals i a les oficines de turisme. A més d´informar sobre els plats que ofereix cada restaurant, hi trobareu 3 receptes facilitades per L a Teca (Argentona), Sauleda Pastissers (Sant Cebrià de Vallalta) i 6Q Restaurant (Canet de Mar). La sommelier Gemma Ferran, indica el vi de la DO Alella amb el qual harmonitza cada plat.

Deixa un comentari