11a. Edició del Campionat d’Espanya de Trineu amb Gossos sobre Terra 2011, a Vallgorguina | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 24/11/2011

Aquest cap de setmana se celebra a la localitat de Vallgorguina l’onzena edició del Campionat d´Espanya deTrineu amb Gossos sobre Terra “Gran Premi Advance”, que aplegarà 120 participants
La prova es realitzarà en dues jornades, 26 i 27 de novembre i s´espera la participació de més d´un centenar de múixers de tot el territori espanyol.
Com és habitual, el Gran Premi Advance es divideix en dues jornades.
El dissabte26 a les 09:00h es donarà la sortida al primer participant
, el mateix horari en què començarà la jornada de diumenge.
Es disputaran vuit categories en la classe oberta i set en la reservada a gossos nòrdics. Els organitzadors han dibuixat un circuit de muntanya molt tècnic i ràpid, amb pujades i baixades gairebé contínues. Hi haurà dues modalitats, un circuit de poc més de sis quilòmetres per a les categories d’adults i de quilòmetre i mig per als participants en categoria infantil.
En aquesta edició de 2011 intentaran revalidar títol el català Kiko Vallespí, campió en títol en categoria de 8 gossos, Javier Ruiz Orte (Castella y Lleó), vencedor l’any passat entre els participants amb 6 gossos, i el navarrès Javier Alemano, que es va coronar campió amb 4 gossos.
Un any més, les categories de canicross, on el participant fa el circuit correntamb un gos lligat a la cintura, seran les més concorregudes, i es dividiran en homes, dones i veterans.
També estarà molt disputada una altra categoria on cada any creix el nombre de participants, el bikejoring, on el corredor es desplaça en bicicleta i amb un gos.


Èxit del múixing espanyol
El Campionat d´Espanya se celebrarà dies després del mundial d´Alemanya,
disputat a Borken, on van participar 21 espanyols que van recollir grans resultats. Cal destacar el subcampionat aconseguit per Juan Carlos Quintana, en categoria de vuit gossos, o la quarta posició de Kiko Vallespí en aquesta categoria regna, a tan sols unes dècimes d´aconseguir un espai en el podi. Sí va acabar en lloc de podi el múixer català Lázaro Martínez, medalla de bronze en la categoria de vuit gossos nòrdics.
http://www.pirena.com/cast/campeonatos-tierra.html

Deixa un comentari