Publicat el 05/03/2015

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el regidor d’Educació, Esports i Joventut, Juan Fernández, han visitat aquest matí l’Escola Sant Jordi del barri de Pomar, un dels 11 centres escolars d’aquesta ciutat que enguany participa en la nova edició del programa “Sport & Trops”. Es tracta del segon any consecutiu en que centres escolars de la ciutat participen en aquesta iniciativa adreçada a estudiants de 3r a 6è de primària.
El programa “Sport & Trops” es desenvolupa en horari escolar, durant les classes d’educació física. L’objectiu és transmetre educació en valors de l’esport de base, hàbits saludables, alimentació equilibrada i sana i seguretat vial, a través de l’esport i dels esportistes.
En aquesta edició del programa hi participen 5 esportistes com l’exbase del Joventut Badalona, Tomàs Jofresa, els quals juntament amb els professors dels centres portaran a terme un programa que consta de parts teòriques i també parts pràctiques sobre diferents modalitats esportives.
Les pràctiques serviran per conformar un equip a cada escola. Els 11 equips participaran en una competició extraescolar i els guanyadors aniran a una Gran Final.
L’escola Sant Jordi és el centre que el curs passat va ser finalista d’aquest programa i que va participar en la final disputada a Madrid juntament amb altres escoles de diverses ciutats espanyoles.


En aquesta edició hi participen 11 centres escolars de Badalona, 6 dels quals ja ho van fer l’any passat i 5 que ho faran per primer cop.
Baldomer Solà – Feliu Vegués – Sant Jordi-  – Mare de Déu de l’Assumpció – Ramiro de Maeztu – Josep Boada –  Rafael Alberti – Santíssima Trinitat – .


Els esportistes que aquest curs exerciran de monitors del programa Sport & Trops a Badalona són :
Tomàs Jofresa (bàsquet) – Carla Casals (natació) – Jaume Fort (handbol) – Salva Nicolás (automobilisme) – Diana Vázquez (taekwondo)


Cal destacar que enguany es compta amb la nedadora Carla Casals, una esportista amb una discapacitat física important, per tal de treballar amb els estudiants també la vessant inclusiva. Carla Casals és una nedadora amb molt bon palmarès i amb una visió d’un 5%.
L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha declarat durant la seva trobada amb els alumnes de 3r de primària de l’Escola de Sant Jordi que participen en el programa “Sport & Trops” que “la valoració d’aquesta iniciativa que fan els professors, els alumnes i les seves famílies és molt bona perquè a través de l’esport es fomenten valors com la integració, el sacrifici, la disciplina i el treball en equip”.
El programa “Sport & Trops” s’impulsa gràcies al conveni establert entre la Asociación de Deportistas i la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet amb l’aval del Consejo Superior de Deportes.

Deixa un comentari