Publicat el 09/07/2024

Mataró presenta una nova oferta turística per explorar els seu entorn natural i descobrir espais singulars de la ciutat

 

 

 

Amb 10 rutes senyalitzades, aquesta proposta permet als visitants gaudir de la riquesa natural i cultural de l’entorn, ja sigui a peu o amb bicicleta. Les rutes ofereixen informació detallada sobre els recorreguts, els nivells de dificultat, els punts d’interès i consells pràctics.

Aquest projecte destaca una xarxa de camins que passen per llocs d’interès del territori a nivell social, arquitectònic i natural, dividida en quatre zones: Ermites de Mata, Parc Forestal, Valldeix i Tot Mataró. Cada zona inclou diversos itineraris amb nivells de dificultat variats, adaptats a diferents tipus d’usuaris.

Els itineraris disponibles són:

Ermites de Mata a peu – Ermites de Mata en bicicleta – Turó d’Onofre Arnau – Valldeix – Parc Forestal des de la platja – Parc Forestal i Font dels Tres Raigs – Parc Forestal en família – Parc Forestal – Pont de la Vila – Tot Mataró a peu – Tot Mataró en bicicleta

El projecte, que ha rebut el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de diversos agents locals, prioritza els camins públics per fomentar la connexió amb altres itineraris de la comarca. En casos on es travessen propietats privades, s’han signat convenis per permetre l’ús públic provisional. Al llarg dels itineraris, s’han instal·lat 61 punts verticals de senyalització orientativa i direccional, identificant cadascuna de les zones corresponents.

Col·laboració dels alumnes d’ESO
En el marc dels Serveis Comunitaris, els alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Escola Meritxell, en col·laboració amb l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, han realitzat un treball de recerca i descoberta de l’entorn periurbà de l’escola. Han elaborat informació sobre 10 punts d’interès al terme municipal, des del GR 83 al Passeig del Callao fins al límit municipal de Mataró al coll de Can Xerrac. Aquesta informació s’ha traduït en codis QR que s’han incorporat a la senyalització dels itineraris de les Ermites de Mata.

Accés a la informació
La informació detallada de cada ruta, incloent recorreguts, nivells de dificultat, punts d’interès i recomanacions, es pot trobar en fullets disponibles a l’Oficina de Turisme, a la pàgina web www.visitmataro.cat, i a la web i APP Wikiloc, dins el perfil de Costa Barcelona Maresme. Des d’aquestes plataformes, es poden descarregar els tracks per seguir els recorreguts amb GPS.

Imatge: El regidor de Promoció de Ciutat, Comerç i Turisme, Joan Sarrias, i el regidor de Verd Urbà, Espai Agrari i Forestal, José Antonio Ricis,

 

Redacció

 

 

Deixa un comentari