Publicat el 26/05/2014

Dissabte 31 de maig.. DIADA CASTELLERA a Mataró, “Els valors dels Castells”.
La capital del Maresme acull la primera
‘Diada dels Valors dels Castells’.
Deu colles castelleres arribades d’arreu de Catalunya es reuniran a la capital del Maresme per mostrar tots els valors que representen els castells.
Els Castellers de l’Alt Maresme, els Castellers de Santa Coloma, la Colla Castellera de Castellar del Vallès, la Colla Jove de Vilafranca, els Minyons de l’Arborç, els Salats de Súria, els Torraires de Montblanc, els Xics de Granollers, els Xiquets d’Alcover i els Capgrossos de Mataró, en qualitat d’amfitrions, demostraran que darrera de cada construcció hi ha esforç, compromís, seny, cooperació, confiança i molt treball en equip.
A més, aquesta peculiar diada tindrà dos presentador especials, el periodista Espartac Peran, i el periodista especialista en món casteller, Xavier Brotons, els quals a part dels valors relacionats amb la tècnica també destacaran altres valors socials associats al fet casteller com: la identitat, la tradició, la història o la solidaritat.
Tota una riquesa de valors que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ja va deixar palesa l’any 2012 en el document “Els valors socials social del fet casteller” però que mai fins ara s’havien explicat en una plaça i que la capital del Maresme aquest any ha decidit fer-ho en el marc del projecte “Mataró, ciutat de valors”.
Dissabte, 31 de maig. Diada Castellera Mataró, “Els valors dels Castells”
• 18 h. Nou Parc Central. Inici de cercavila.
• 18:30 h. Pati del Cafè Nou. Actuació de les 10 colles.


Diumenge, 1 de juny. XVIIIè Aniversari dels Capgrossos
.
10 h. al Local dels Capgrossos. Esmorzar.
. 11:15 h. Des del local. Cercavila fins a la Pça. de Sta. Maria.
. 12 h. Pça de Santa. Ana. ACTUACIÓ CASTELLERA del XVIIIè Aniversari dels Capgrossos. Amb els Castellers de Sabadell, els Marrecs de Salt i els Capgrossos de Mataró.
A l´acabar l´actuació, dinar i Festa d´Aniversari.

Deixa un comentari