Publicat el 11/06/2014

Fra Valentí Serra, de Manresa, va compartir els seus coneixements sobre agricultura i flors remeieres, el passat divendres 6 de juny, a El Casal de Llavaneres, en la presentació del seu nou llibre, el tercer d´una col·lecció impulsada per Editorial Mediterrània.
En aquests llibres, fra Valentí recupera per al gran públic tota una filosofia de vida, la de l´Ora et labora dels caputxins, sempre respectuosa amb la terra. A més d´escoltar els seus savis consells, els assistents van poder assaborir una bullidura, una infusió de la tradició caputxina, per ajudar a eliminar toxines, que el mateix frare va preparar al pati d´El Casal.
Fra Valentí acaba de publicar un nou llibre, amb la vocació de mostrar el que sap sobre hortalisses i flors remeires gràcies als coneixements rebuts com a caputxí i també com a fill d´una casa de pagès. A Hortalisses i flors remeieres, el frare presenta les peculiars virtuts remeieres de les herbes santes i ofereix una tria de receptes i de remeis, junt amb una curiosa selecció d’antigues tradicions agràries practicades a les hortes i jardins conventuals.
A la caputxina
Aquesta aventura editorial va començar l´any 2010 amb la publicació de la Cuina Caputxina. Un any després, Fra Valentí va treure a la llum Els caputxins i les herbes remeieres. En aquell treball, hi feia una tria de les receptes de la tradició franciscano-caputxina i les presentava juntament amb un recull de les herbes remeieres més habituals entre els antics infermers caputxins. D´aquell treball s´han arribat a fer quatre edicions. Posteriorment va venir Pócimas de capuchino, una versió en castellà d´aquelles herbes remeires, més ampliat.
Amb aquests treballs, englobats en la col·lecció A la Caputxina, l’Editorial Mediterrània i els Framenors Caputxins volen difondre el patrimoni humà, popular i religiós dels caputxins catalans, marcat per aquesta barreja atractiva d’espontaneïtat i profunditat.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel