Publicat el 27/05/2014

Dimecres 28 de maig es celebra el Dia Internacional d´Acció per la Salut de les Dones i enguany Vilassar de Mar s’afegeix posant èmfasi en una campanya concreta:
“Els segons compten…”
de prevenció dels infarts aguts de miocardi en la dona.
La Regidoria de Serveis Socials, Família i Gent Gran de l’Ajuntament de Vilassar de Mar vol donar visibilitat a aquest dia conscienciant a la població femenina de la importància d’actuar amb rapidesa davant l’aparició dels símptomes d’un possible atac de cor atès que les dones tenen una simptomatologia menys típica que la dels homes i triguen un promig de 14 minuts més que els homes en avisar als Serveis d’emergència i aquest retard incrementa la pèrdua de múscul i fa que les seqüeles siguin més greus. Per donar a conèixer aquests símptomes i poder actuar amb rapidesa, es penjaran a diferents equipaments municipals, farmàcies i al centre d’atenció primària cartells per informar dels símptomes més freqüents d’infart en la dona, que són: dificultat per respirar, debilitat, sensació d’indigestió, fatiga, dolor al pit i dolor al coll o a la mandíbula. Davant d’aquests símptomes cal trucar al tel. d’emergències 112.


El Dia Internacional d´Acció per la Salut de les Dones sorgeix a partir d´una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que va tenir lloc el 1987 a Costa Rica. La Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib, va proposar el 28 de maig com una data per a la mobilització i la reivindicació, i on la salut de les dones fos la protagonista. Des de llavors molts països d’arreu del món celebren accions a favor de la salut de les dones.

Deixa un comentari