Publicat el 03/01/2014

El projecte va sorgir gràcies a la iniciativa de diversos ciutadans, entitats i el Pla de Desenvolupament Comunitari del Barato que s’han coordinat per impulsar un espai d’intercanvi de temps dedicat als serveis i a les persones.
El mes d’abril des de l’Ajuntament es va coordinar una trobada amb totes les persones i entitats que s’havien mostrat interessades en crear un Banc de Temps i es va acordar sumar esforços per crear-ne un de sol, promovent d’aquesta manera la creació d’un únic Banc a Vilassar de Mar.
D’aquella primera trobada en va sortir un Grup Motor que s’ha encarregat d’elaborar el projecte del Banc del Temps que el proppassat 2 de desembre es va aprovar per Assemblea. El Grup Motor està integrat per representants de l’Associació de Veïns/es el Barato, el Grup de Sevillanes de Vilassar de Mar, l’Associació de Veïns El Barri, l’Associació de Veïns la Xinesca i algunes persones a títol individual.
Un Banc de Temps és una iniciativa comunitària d’intercanvi de temps en el qual allò que es ´presta´ i es ´rep´ és temps dedicat als serveis i a les persones, amb l’objectiu de l’ajuda mútua i alhora el reforç dels llaços comunitaris i de veïnatge.
Cal tenir present que no es tracta d’un projecte de voluntariat, ja que el servei que es realitza es remunera amb temps. La unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o que es rebi.
El Banc de Temps està obert a tothom: homes, dones, grans i joves majors de 18 anys, que vulguin contribuir a millorar la seva qualitat de vida i la dels altres. L’objectiu del treball actual és acabar de perfilar els detalls finals del projecte i poder-lo presentar públicament a primers del 2014. 

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel